Головна Новини Світ Росія Чи врятує Кремль вирубка лісу в Москві
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи врятує Кремль вирубка лісу в Москві

У медіа з’явилися фотодокази та документи, що свідчать про роботи задля «нацбезпеки РФ»

13 березня 2023, 15:33
Поділіться публікацією:

Щоб розташувати системи ППО в парках Лосиний острів, Коломенське і районах Тімірязевська і Печатники, московська влада змушена була вирубувати ліси, йдеться в розслідуванні The Insider (видання визнано в Росії ЗМІ-"іноагентом" і небажаною організацією),пишуть "Коментарі".

Чи врятує Кремль вирубка лісу в Москві

Вирубка лісів і встановлення ПВО в Москві

Як інформуєвидання, установка ППО в парку-заповіднику "Лосиний острів", про яку стало відомо на початку цього року, викликала обурення у місцевих жителів та екологів, проте у відповідь на їхній запит у муніципалітеті відповіли, що будівництво військових майданчиків проводили з метою "забезпечення національної безпеки та оборони Російської Федерації".

Чи врятує Кремль вирубка лісу в Москві - фото 2

"Однак найбільше екологія постраждала в мікрорайоні Кур'янове, стверджує The Insider — там було знищено великий лісовий масив на березі Москви-ріки, навпроти садиби Коломенське, пише The Insider. Зараз там триває будівництво майданчика під потреби Міноборони Росії, який займе 5 гектарів".

Депутат Держдуми від цього району Світлана Разворотньова у відповідь на незадоволені заяви мешканців повідомила, що на цьому місці була "промзона, собачий розплідник і очисна станція". Вона також заявила, що не може розкрити деталі будівництва через те, "в який час ми живемо".

"Через близькість масштабного будівництва активісти почали переживати за збереження заповідника Коломенське і церкви Вознесіння, яка внесена до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Пам'ятка може втратити статус через різку зміну ландшафту навколо неї. У Коломенському військова техніка розташовуватиметься і на природній території, що охороняється, і на території культурної спадщини, що в принципі неприпустимо", — нагадує The Insider.

Міноборони Росії досі не коментувало повідомлення про розгортання систем ППО на території Москви.

Чи врятує Кремль вирубка лісу в Москві - фото 3

"Коментарі" також писали про те, що Росія не розраховувала на довгу війну, яка потребує іншої кількості боєприпасів і навіть стрілецького озброєння, ніж РФ має на сьогодні. Тому в армії ворога катастрофічно не вистачає озброєння.

Як повідомляв портал "Коментарі", на нинішньому етапі війни Збройні сили України, перебуваючи в успішній активній обороні, вирішують завдання щодо підриву обороноздатності російської армії та знищення найманців. Це необхідно для контрнаступу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — перейменування РФ у Московію — питання не іміджеве.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

000

13 березня 2023, 16:41

Секс без обязательств: без денег, все анонимно, реальные девки с реальными фото, без шлюx и кидал. Здесь девки сами хотят и первые пишут, я уже не первую снимаю здесь ----- https://min.lc/vix


Новини