Головна Новини Світ Росія Чи вступить Китай у війну на стороні Росії. Експерт дав відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи вступить Китай у війну на стороні Росії. Експерт дав відповідь

Китай може вступити у війну з Україно на боці Росії, про це в інтерв’ю «Главреду» сказав військовий експерт Роман Світан. За його словами, навіть зараз допомога Пекіна Кремлю є значною

6 березня 2024, 12:35 comments1177
Поділіться публікацією:

Насправді, відзначає військовий експерт Роман Світан, Пекін підтримує Москву у її загарбницькій війні проти України протягом останніх двох років. Саме тому, вважає він, посилення підтримки Китаю абсолютно точно є можливим.

Чи вступить Китай у війну на стороні Росії. Експерт дав відповідь

Чи підтримає Китай Росію

У цьому контексті Світан нагадав, що Росія та Китай вибудували між країнами залізничну колію для транспортування вантажів, тому нічого не заважає тому, щоби збільшити через неї кількість вантажів, які необхідні Росії для ведення її загарбницької війни.

При цьому військовий експерт вважає, що участь КНР у війні з Україною на стороні Росії "однозначно можлива". Разом з тим, за його словами, наразі Пекін грає роль миротворця і проштовхує ідею російського диктатора Володимира Путіна щодо замороження війни в Україні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що Туреччина та Китай знову почали піднімати тему мирних переговорів між Україно та Росією. Як вважають експерти, обидві країни побачили для себе "вікно можливостей", яке вони можуть використати та створити собі імідж миротворців та отримати різні приємні бонуси від Заходу за допомогу у врегулюванні війни.

Разом з тим, експерти відзначають, що насправді Україну дійсно можуть активно схиляти до того, щоб заморозити війну з Росією. Правда, додають вони, необхідно розуміти, що РФ після того, як набереться сил та проаналізує свої помилки через 3-7 років знову нападе на Україну. Аналітики підкреслюють, якщо Київ та, власне, українська спільнота приймуть рішення про мирні переговори з Росією, то необхідно чітко окреслити червоні лінії, через які неможна переходити. Зокрема, серед таких ліній може бути відмова від так званої демілітаризації, про яку постійно говорить Росія.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини