Головна Новини Світ Росія Чи збирається РФ «поглинути» ОРДЛО: реакція Кремля
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи збирається РФ «поглинути» ОРДЛО: реакція Кремля

Офіційна Москва спростовує будь-які заяви Заходу про ймовірне приєднання Донбасу

13 травня 2021, 16:39
Поділіться публікацією:

Військова ситуація на окупованій території Донбасу постійно привертає до себе увагу. Чимало експертів побоюються того, що Росія ризикне офіційно зробити ОРДЛО частиною своєї держави. Подібне припущення висувають і зарубіжні політики. Що про це думають у Кремлі, повідомляє пропагандистський ресурс "Известия".

Чи збирається РФ «поглинути» ОРДЛО: реакція Кремля

Пєсков стверджує, що РФ не збирається поглинати Донбас. Фото з відкритих джерел

За словами Дмитра Пєскова, прессекретаря російського президента Путіна, у РФ не існує ніяких намірів "поглинути" Донбас чи будь-яку іншу територію України. Чиновник підкреслив, що їхня держава ніколи не займалася нічим подібним, тож і не збирається починати.

Цікаво, що представники Євросоюзу і багато українських експертів впевнені у зворотному. Найголовнішою причиною для таких висновків називають прискорену паспортизацію окупованої території Луганської та Донецької областей. Також акцентується увага на тому, що жителям ОРДЛО навіть дозволять віддати свій голос за кандидатів до російської Держдуми.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що, на думку історика та юриста Дмитра Снєгірьова, Росія таким чином почала "гру в довгу". Експерт щиро дивується, чому масова паспортизація жителів ОРДЛО викликала велику стурбованість у світової спільноти тільки зараз.

Як пояснює Снєгірьов, у Кремлі планують дати російське громадянство мінімум мільйону жителів окупованих територій. Таким чином кількість нібито "росіян" у цьому регіоні досягне третини від загальної кількості людей, які тут проживають.

Це призведе до нового конфлікту, коли настане момент повернення Донбасу під контроль Києва. Більше пояснень від фахівців шукайте в нашій публікації.

Також на порталі ви можете прочитати, чи здатна нинішня ситуація із судовим розглядом навколо Віктора Медведчука якось вплинути на переговори щодо Донбасу. Своєю точкою зору поділився Леонід Кравчук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини