Головна Новини Світ Росія Чи згодні росіяни зупинити війну та повернути окуповані території: опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи згодні росіяни зупинити війну та повернути окуповані території: опитування

Більшість росіян за війну і не згодні повернути захоплені території України

5 вересня 2023, 16:22
Поділіться публікацією:

Більшість росіян продовжують підтримувати злочинні дії путінського режиму, позитивно відгукуючись про війну в Україні. Більшість росіян підтримують дії Путіна. При цьому приблизно половина росіян хоче переговорів, але згодні на поступки заради миру лише близько 20% респондентів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в результатах опитування незалежного "Левада-центру".

Чи згодні росіяни зупинити війну та повернути окуповані території: опитування

Росіяни. Фото: з відкритих джерел

В серпні підтримка війни збереглася на рівні 70% і статистично значимо не змінилася – 38% безперечно підтримують (у липні — 45%), 32% швидше підтримують (у липні — 30%). Не підтримують – 21% (у липні – 18%).

Щодо прихильників мирних переговорів, то таких серед росіян, як і раніше, більше, ніж прихильників продовження військових дій. Якщо говорити у відсотковому співвідношенні, то 50% за мирні переговори, а 38% за продовження війни.

Опитані росіяни здебільшого проти компромісних рішень та поступок. Так 20% респондентів вважають, що задля припинення війни та підписання мирної угоди слід піти на певні поступки Україні. І лише 5% "виразно" згодні йти на поступки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Держдума РФ змінила правила військового призову в країні-агресорі. Тепер до російської армії можуть призивати з 18 до 30 років (раніше верхня межа призову становила 27 років), що дозволяє додатково залучити до війни близько двох мільйонів людей. Прийнято цілий пакет документів, які посилюють законодавство про військову службу (полегшують призив). Голова Держдумівського Комітету з оборони Андрій Картаполов відкрито визнав, що закон написаний під велику війну, загальну мобілізацію. Про що говорять такі кроки російської влади? Що слід розуміти Україні? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини