Чи зміниться російський режим після падіння Путіна

Колишній розвідник відповів чи зможе змінитись російська політика після падіння режиму Путіна. На думку Маррана, Росія глибоко застрягла в реваншизмі.

Ексочільник служби зовнішньої розвідки Естонії Мікк Марран стверджує, що після повалення режиму Путіна, політична ситуація в Росії не зазнає серйозних змін. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на американське видання Newsweek.

Під час розмови з американськими журналістами Мікк Марран розповів, що не очікує змін у політиці Російської Федерації, навіть після повалення Путіна. На його думку, війна в Україні не закінчиться швидко через глибокий дух реваншизму, який існує не тільки в очільника Кремля, а й у решти політичної еліти країни.

Марран вважає, що попри санкції, економічні обмеження та невдачі в Україні російський диктатор лише зміцнив свою владу в Росії за останній рік. Це можна спостерігати за тим, що в російській еліті досі домінують націоналістичні бачення, тому не слід Заходу очікувати на зміну політичного курсу після повалення режиму Путіна.

"Я думаю, що це залишиться", - говорить Марран про одержимість Росії захопленням України та додає "Я думаю, що той, хто прийме владу від Путіна, все одно збереже таке путінське мислення та путінський спосіб керування країною. Я не бачу, що це кардинально зміниться".

Речник Кремля встиг відреагувати на такі повідомлення з естонської розвідки, заявивши, що це тотальна русофобія.

"Твердження зовнішньої розвідки Естонії навряд чи можна назвати професійними. Така упереджена позиція, яка базується на помилкових твердженнях, багато в чому сприяє тотальній русофобії в Естонії та інших країнах Балтії", - каже Пєсков.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, Мікк Марран пояснив на скільки близько Путін до визнання своєї поразки.

Також "Коментарі" писали, що розвідка США розповіла про плани Кремля захопити владу у Молдові.