Головна Новини Світ США Розвідка США розповіла про плани Кремля захопити владу у Молдові
commentss НОВИНИ Всі новини

Розвідка США розповіла про плани Кремля захопити владу у Молдові

Американська розвідка розсекречує дані, намагаючись утримати Росію від невиконання своїх планів, подібно, як перед вторгненням США попереджали Україну про напад Росії.

10 березня 2023, 18:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

За розвідданими США, Росія намагається організувати мітинги у Молдові, що стануть початком великих протестів метою яких буде повалення проєвропейського уряду в країні та замінити його російськими силами. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на CNN.

Розвідка США розповіла про плани Кремля захопити владу у Молдові

Протести у Молдові. Фото з відкритих джерел

Сполучені Штати впевнені, що Кремль працює над послабленням уряду Молдови, який хоче тіснішої співпраці з ЄС. Один з таких проявів стали антиурядові протести, які проводить опозиційна проросійська партія "Шор", що належить молдовському олігарху, який втік до Ізраїлю.

Окрім демонстрацій, Москва також проводить дезінформаційну політику, зокрема це стосується нещодавніх повідомлень Міноборони РФ. У російському відомстві заявили, що нібито українські військові планували напад на території Придністров'я. Україна спростувала такі звинувачення, а в США назвали їх необґрунтованими та фальшивими.

Нещодавно президентка Молдови заявила, що уряд РФ готує диверсантів, які пройшли військову підготовку. Санду вважає, що такі люди можуть бути переодягненні в цивільне та спробують захопити урядові будівлі.

"США розсекречують ці розвіддані зараз, намагаючись утримати Росію від невиконання своїх планів", — говорять представники США нагадуючи, що перед вторгненням РФ в Україну, розвідка попереджала про дії Росії.

Американські чиновники з посиланням на розвіддані вважають, що військової загрози для Молдови наразі не має. Проте вони спостерігають за спробами Кремля дестабілізувати країни Європи.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Молдові розповіли, як розв'яжуть проблему Придністров'я.

Також "Коментарі" писали, що Молдова відповіла на критику Росії щодо своєї мовної політики.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини