Головна Новини Світ Росія Чого найбільше хочуть росіяни у Новому році: опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Чого найбільше хочуть росіяни у Новому році: опитування

Росіяни хочуть «миру» та «закінчення СВО»

30 грудня 2023, 11:50
Поділіться публікацією:

У Новому році громадяни країни-агресора чекають на "мир, мирне небо та закінчення СВО" (Ред. — "спеціальна військова операція", офіційна російська назва війни проти України). Як передає портал "Коментарі", така відповідь була найпопулярнішою на питання про новорічні побажання, йдеться у повідомленні дослідницької групи Russian Field.

Чого найбільше хочуть росіяни у Новому році: опитування

Росіяни. Фото: з відкритих джерел

Відповідь про побажання світу дали 50% респондентів, ще 40% респондентів побажали здоров'я.

Також респонденти побажали б "терпіння, оптимізму, не здаватися, не сумувати" (14%), щастя та радості (13%), "благополуччя загалом" (11%). Варіант грошей та підвищення зарплат набрав 10%.

Варто звернути увагу, що у середині листопада Russian Field оприлюднили результати опитування про війну в Україні. З нього випливало, що частка росіян, які виступають за мирні переговори з Україною, вперше з початку війни перевищила частину прихильників продовження бойових дій. Близько 48% респондентів вважають, що Росія має перейти до мирних переговорів, за продовження бойових дій виступають 39% учасників опитування.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на початку грудня 2023 року три чверті українців (74%) були переконані, що за жодних обставин Україна не повинна відмовлятися від своїх територій, навіть якщо через це війна триватиме і будуть загрози збереженню незалежності. Частка згодних на вчинки зросла до 19%. Про це свідчать нові дані опитування КМІС.

Також видання "Коментарі" повідомляло – більшість росіян переконані, що їхня країна заплатила таку високу ціну під час війни проти України, що не повинна відмовлятися від жодної з окупованих нею українських територій, а Путін має змусити Київ погодитися із захопленням земель. Про це йдеться у доповіді, підготовленій на основі опитувань та фокус-груп Російського євразійського центру Карнегі та незалежної групи опитувань "Левада-центр", пише рейтингове видання "The Washington Post".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини