Головна Новини Світ Росія Чому клановість Кремля грає на руку Україні, - ексдепутат Держдуми РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому клановість Кремля грає на руку Україні, - ексдепутат Держдуми РФ

Керівництво російської армії сьогодні деградувало і це - теж хороший знак для України

24 січня 2023, 16:05
Поділіться публікацією:

Корупція і клановість, що лежать в основі путінського режиму, сприяють Україні на полі бою. Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив російський опозиційний журналіст, колишній депутат Держдуми РФ Ігор Яковенко, пишуть "Коментарі".

Чому клановість Кремля грає на руку Україні, - ексдепутат Держдуми РФ

За його словами, корупція, яка вважається хворобою держав, у Росії лежить в основі влади.

“Путінський режим стоїть на корупції. Ця влада була створена для того, щоб красти. І корупція є фундаментальною основою путінського режиму, її неможливо витягнути з цього режиму, і тому крадуть. І друга основа — це те, що іноді називається таким словом “непотизм”, тобто призначення наближених, кумівство. Але в Росії це має такий от характер клановості влади. Тобто, насправді Путін призначає своїх приятелів, кримінальників, з яким він починав своє кримінальне життя. Власне кажучи, основою, так би мовити, особистості Путіна є, безумовно, кримінал”, — сказав Яковенко.

Корупцію і тотальне кумівство він назвав основною причиною нинішнього жалюгідного стану російської армії, коли багато мобілізованих, яких відправляють воювати в Україну, змушені самі себе одягати, а на фронт їхати майже без зброї і захисту.

“Насправді все це близьке оточення Путіна, воно, так би мовити, замішане в цих крадіжках. І це велика, це дуже хороша новина для України. Тому що, звісно, якби путінський режим не був заснований на корупції, то російська армія була б дещо ефективнішою. І якби основою російської влади не була корупція, то ця війна коштувала б більших зусиль Україні і більших людських життів. Тому можна певною мірою подякувати російській владі за те, що вона така корупційна”, — переконаний Яковенко.

На його думку, керівництво російської армії сьогодні деградувало, і це теж хороший знак для України. Прикладом називає процес приватизації армії, який зараз триває повним ходом, — це теж дуже для України хороший процес, тому що це руйнує єдиноначальність, розумієте.

"Адже  “пригожинці” слухаються тільки Пригожина, “кадировці” слухаються тільки Кадирова. Зараз Шойгу створює свою приватну військову компанію, яка теж не буде підкорятися, відповідно, Генеральному штабу і Герасимову. Тобто це все на користь, це все наближає крах цієї фашистської держави, і стає основою того, що буде зрештою третій остаточний етап розвалу Російської імперії. Це все хороші новини для України”, — вважає Яковенко.

Як писали "Коментарі" раніше, війна президента Росії Володимира Путіна в Україні мала стати його коронним досягненням, демонстрацією того, як далеко просунулася Росія після розпаду радянської імперії в 1991 році. Анексія України мала стати першим кроком у відбудові Російської імперії. Путін мав намір виставити Сполучені Штати як паперового тигра за межами Західної Європи та продемонструвати, що Росія разом з Китаєм призначена для лідерської ролі в новому багатополярному міжнародному порядку. Так не вийшло.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

690

24 січня 2023, 17:00

Розпродаж! Норвежська Термобілизна для українських холодів (лише 690 грн.)-----> https://e.vg/ntech


Новини