Головна Новини Світ Росія Чому Кремль бреше про провальний контрнаступ ЗСУ: в ISW назвали головну причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Кремль бреше про провальний контрнаступ ЗСУ: в ISW назвали головну причину

Інформаційна стратегія Кремля зазнала значних змін

28 липня 2023, 10:05 comments1672
Поділіться публікацією:

Ворожі ЗМІ та "військори" продовжили спроби представити український контрнаступ як провальний у російському інформаційному просторі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Чому Кремль бреше про провальний контрнаступ ЗСУ: в ISW назвали головну причину

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

"Путін і раніше стверджував, що російські сили знищили неймовірну кількість української техніки під час українських контрнаступальних операцій, але за останні дні він перебільшує ймовірні українські втрати", — зазначають аналітики і додають, що російські "військори" також називали нереалістичні цифри, намагаючись переконати, що український контрнаступ зупиняється.

Експерти звертають увагу на те, що демонстрація українського контрнаступу як провального помітно порушує попередню стратегію Кремля, згідно з якою російські ЗМІ не применшували потенціал успішних українських контрнаступальних операцій, а скоріше діяли навпаки.

"Посилення зображення українського контрнаступу як невдалої спроби свідчить про те, що політика Кремля щодо висвітлення війни спрямована на активне просування себе як ефективного менеджера війни", – йдеться у звіті.

Читайте також на порталі "Коментарі" — українські наступальні дії, що йдуть другий місяць, стикаються з багатьма складнощами. Одна з них – тотальне замінування росіянами територій, причому з використанням мінних траншів та інших пасток. І хоч українська артилерія та надане союзниками ракетне озброєння серйозно зменшують сили та засоби супротивника, нам все ще катастрофічно не вистачає авіації, а також ракет великої дальності типу ATACMS. При цьому держсекретар США Ентоні Блінкен запевняє, що союзники надали "все, що потрібно" для успішного контрнаступу ЗСУ. Чи так це? Про що говорить ситуація на фронтах зараз – і військовому, і дипломатичному? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини