Головна Новини Світ Росія Чому Кремль почав чистки в Міноборони РФ: у США назвали причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Кремль почав чистки в Міноборони РФ: у США назвали причини

Аналітики ISW вважають, що звинувачення в корупції це формальна причина для звільнень керівництва Міноборони РФ

24 травня 2024, 07:42
Поділіться публікацією:

Путінський режим цілеспрямовано усуває найвищих посадових осіб Міноборони РФ і вже поширив ці зусилля на старших офіцерів, які командують російськими бойовими операціями в Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Чому Кремль почав чистки в Міноборони РФ: у США назвали причини

Міноборони РФ. Фото: із відкритих джерел

"Кремль, ймовірно, використовує звинувачення в корупції як виправдання для приховування справжніх причин звільнення конкретних людей, які втратили довіру до Міноборони Росії", – йдеться у повідомленні.

Слідчий комітет Росії оголосив 23 травня про арешт заступника начальника Генерального штабу та начальника Головного управління зв'язку генерал-лейтенанта Вадима Шамаріна та керівника Департаменту державних закупівель Міністерства оборони Росії Володимира Вертелецького.

Шамаріна звинувачують у отриманні хабара у розмірі не менше 36 мільйонів рублів (близько $392 тис), а двоє фігурантів справи із російської телекомунікаційної галузі погодилися свідчити проти нього.

Вертелецького звинувачують у корупції та отриманні великого хабара із загальною сумою збитків у 70 мільйонів рублів ($763 тис.).

П'ятеро високопосадовців Міноборони Росії та колишніх військових командирів було заарештовано за звинуваченнями в корупції після арешту заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова 24 квітня.

Російське інсайдерське джерело раніше стверджувало, що ще шість чиновників Міноборони планують подати у відставку після того, як усунули від керівництва Міноборони колишнього міністра оборони Росії Сергія Шойгу.

Російські ультранаціоналістичні військові блогери також стверджують, що Міністерство оборони Росії звільнило командувача 20-ї загальновійськової армії (Московський військовий округ) генерал-лейтенанта Сухраба Ахмедова. ISW не може підтвердити звільнення Ахмедова, але заяви про його відставку привертають увагу, оскільки це буде перше звільнення офіцера, котрий активно командує російськими військами в Україні, в рамках недавньої хвилі звільнень. Наразі 20-а ОМСБр зосереджена на наступальних операціях на Лиманському напрямі та не змогла досягти значних тактичних успіхів у цьому районі під час наступу на Харківсько-Луганській осі взимку-навесні 2024 року.

Читайте також на порталі "Коментарі" – три кроки США можуть гарантувати перемогу України: але чи потрібна вона Вашингтону.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини