Головна Новини Світ Росія Чому Кремль у безвиході через ситуацію в Бєлгородській області: відповідь ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Кремль у безвиході через ситуацію в Бєлгородській області: відповідь ISW

Аналітики досі не бачать чіткої скоординованої реакції Москви на повстання у Бєлгородській області

5 червня 2023, 09:05
Поділіться публікацією:

У Росії на різних рівнях влада не узгоджує дій і не знає, як реагувати на події в Бєлгородській області Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Чому Кремль у безвиході через ситуацію в Бєлгородській області: відповідь ISW

Бєлгородська область. Фото: з відкритих джерел

У звіті вказується, що "Російський добровольчий корпус" (РДК) та "Легіон Свободи Росії" (ЛСР) 4 червня здійснили черговий обмежений рейд до Бєлгородської області і, як повідомляється, продовжують діяти у прикордонному російському населеному пункті.

Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков підтвердив, що у Новій Таволжанці точаться бої, хоча Міністерство оборони (МО) Росії стверджує, що підрозділи Західного військового округу та Прикордонної служби РФ завдали удару українській диверсійно-розвідувальній групі поблизу населеного пункту, внаслідок чого вона була вимушена відступити.

За повідомленням так званих військових російських блогерів та ЗМІ, диверсійно-розвідувальна група з 20 осіб увійшла до Нової Таволжанки та залишалася там.

Експерти також повідомляють, що Гладков відповів на вимогу РДК та ЛНР провести переговори про обмін захопленими російськими військовополоненими. Спершу він погодився на зустріч, а потім відмовився.

Аналітики інституту підсумовують: дисонуюча реакція Росії на обмежений рейд у Бєлгородській області та повідомлення про нього продовжують наводити на думку, що російське керівництво ще не вирішило, як реагувати на ці обмежені рейди.

"Суперечливі повідомлення з офіційних російських джерел про ситуацію в Бєлгородській області та очевидне особисте рішення Гладкова відповісти на дії РДК та ЛСР свідчать про те, що Міноборони та Гладков не координують свої дії у відповідь на рейди", — зазначають в огляді.

На думку експертів, реакція (російської влади – ред.) була зосереджена в основному на інформаційних ефектах, і немає жодних ознак того, що російське керівництво визначило ширшу політику запобігання подальшим обмеженим рейдам у прикордонні регіони Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" – про що говорять нові заяви про контрнаступ – які сигнали подає Захід.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини