Головна Новини Світ Росія Чому Путін не може зупинити війну: пояснення Сікорського
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Путін не може зупинити війну: пояснення Сікорського

Після вторгнення в Україну Путін став воєнним злочинцем

18 січня 2024, 22:39
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін, який розв'язав повномасштабну війну проти України та через що став воєнним злочинцем, не буде завершувати цю війну. Її з боку РФ закінчать інші люди. Про це під час дискусії у Давосі заявив глава МЗС Польщі Радослав Сікорський, передає портал "Коментарі".

Чому Путін не може зупинити війну: пояснення Сікорського

Путін не збирається відступати з України. Фото з відкритих джерел

Польський міністр вважає, що Путін пройшов точку неповернення, а тому не може зупинити війну в Україні.

"Путін є обвинуваченим воєнним злочинцем. І я думаю, що цю колоніальну війну колись завершить інша команда, ніж та, яка її розпочала. Зазвичай таке рішення приймає інша команда, тому що команда, яка розпочинала війну, дуже рідко може визнати помилку. Тому на це потрібно десятиліття. Це має бути нашим базовим сценарієм", — заявив Радослав Сікорський.

За словами очільника МЗС Польщі, колоніальні війни зазвичай тривають близько десяти років, впродовж яких метрополія приходить до висновку, що рішення розпочати війну було помилкою та не виправдовує втрат.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники складають списки "неблагонадійних" громадян України, які, проживаючи на тимчасово окупованих територіях, відмовляються від отримання російських документів. Наявність паспорта РФ тепер є головною умовою проживання на тимчасово окупованих територіях. Загарбники ввели обов’язковий військовий облік для чоловіків. Тепер звернутися в окупаційні адміністрації можуть лише ті чоловіки, які зареєстровані у військкоматі.

"Коментарі" також писали, що заступник командира 3-ї Окремої штурмової бригади, майор Збройних сил України Максим Жорін не виключає, що найближчим часом російські загарбники можуть розпочати новий наступ на півдні та сході України. При цьому офіцер не вважає навіть "космічним сценарієм" новий наступ росіян на Київ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини