Головна Новини Світ Росія Чому Путін знову говорить про переговори - що в майбутньому чекає російське суспільство
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Путін знову говорить про переговори - що в майбутньому чекає російське суспільство

Низка західних політиків не проти, щоб було запущено переговорний процес за будь-яку ціну, аби скоріше перестали стріляти в Україні і можна було знову торгувати з Росією

26 грудня 2022, 13:17 comments1313
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін в інтерв'ю, яке вийшло в ефір у неділю, знову виправдовував напад на Україну, говорив про готовність до переговорів, а також про те, що 99,9% росіян нібито готові віддати все заради інтересів Батьківщини. Про що говорять такі заяви? Які шанси у Путіна залишитися при владі в найближчому майбутньому з огляду на подібну відірваність від реальності? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Чому Путін знову говорить про переговори - що в майбутньому чекає російське суспільство

Підтримка Путіна. Фото: з відкритих джерел

Проблема для Путіна та "миротворців" типу Макрона, що Україна готова піти лише на повне відновлення територіальної цілісності

Політтехнолог, фахівець із антикризових кампаній Денис Богуш звертає увагу, що приблизно з місяць тому російська влада активно запустила по всьому світу через своїх агентів, лобістів, які симпатизують Кремлю політиків (того ж французького президента Макрона, який вважає, що треба продовжувати заглядати в очі Путіну, шукаючи там щось людське), – тему переговорів про закінчення (або "заморожування") війни.

"Зважаючи на дані ЗМІ, на нещодавній зустрічі в Білому домі президента України з американським колегою, ця тема теж звучала. Обговорюється, як я розумію, низка варіантів. Перший – перемир'я полягає, виходячи з позицій, які зараз займають сторони. Другий – росіяни відкочуються до ситуації до 24 лютого, тобто на рубежі до початку повномасштабного вторгнення. Третій – за росіянами залишається Крим, але вони забираються з усієї материкової України, включаючи Донбас. Четверте – ми відновлюємо територіальну цілісність у міжнародно визнаних кордонах 1991 року (тобто Крим повертається)", – розповідає експерт.

За його словами, низка західних політиків не проти, щоб було запущено будь-який із перших трьох варіантів. Аби швидше перестали стріляти в Україні, можна було знову торгувати із Росією, зменшивши свої економічні втрати.

"Чомусь вони вважають, що можна переконати українське керівництво піти на один із варіантів, які так чи інакше залишають за РФ частину наших територій. Чомусь так думає Путін. І про це всі його заяви останнього часу, включаючи нещодавнє інтерв'ю, – упевнений Денис Богуш. – Але проблема для Путіна та "миротворців" на кшталт Макрона, що Україна готова лише до четвертого варіанту – повне відновлення територіальної цілісності. Якщо до відкритої російської агресії та маси військових злочинів, які цього року вчинили рашисти на нашій землі, ми були готові, умовно кажучи, залишити питання Криму за дужками, то тепер – ні".

Ситуація, продовжує експерт, складається так, що Україна руйнується, ми зазнаємо колосальних втрат, але сипатись як держава почне саме Росія.

"Нападаючи на нас, Путін не очікував, що ми виявимося настільки стійкими, що така величезна кількість країн нас підтримуватиме, а престиж РФ впаде нижче плінтуса. Безперечно, Путін продовжить говорити про переговори, сподіваючись залишити все на позиціях, на яких сторони опиняться на той момент. Як було у випадку із висновками "Мінська-1" та "Мінська-2". Але це не буде. І найвище військово-політичне керівництво України чітко це дало зрозуміти всім, – наголошує Денис Богуш. – Щодо Путіна та його заяв у стилі "всі росіяни готові померти за Русь-матінку". Він уже зачистив своє оточення так, щоб уникнути загрози "палацового перевороту". Він виховав націю рабів. І вважає, що може з ними робити все, що хоче".

Росія розуміє лише мову сили, про переговори говорити не можна

Професор соціології Павло Федорченко-Кутуєв упевнений, що заявам росіян про готовність до переговорів вірити не можна.

"Думаю, це вже зрозуміли не лише у Києві, а й на Заході, – зазначає експерт. — РФ на чолі з Путіним розв'язала агресію проти нашої країни. Цілі зрозумілі – знищення України. Методи також – військові злочини, геноцид, терор. Які можуть бути переговори із терористом? Він розуміє лише мову сили. І говорити з державою-агресором, державою-терористом, ми маємо саме так – силою зброї".

Щодо подальших перспектив Путіна, треба розуміти, пояснює Павло Федорченко-Кутуєв, що російське суспільство добровільно віддало себе в рабство цьому режиму. Чудово підкорилося одноосібній диктатурі Путіна.

"Історія знає чимало диктаторів, які повністю ігнорували реальність, настрої у своєму суспільстві – і були при владі аж до своєї смерті. Можна згадати і Гітлера, і Хусейна із нещодавньої історії. Щоправда, кінець таких диктаторів, як правило, сумний, – наголошує соціолог. – А товариства, які по-щенячому дивилися в рота таким диктаторам, платили потім високу ціну за своє безсилля, пасивність. Під високою ціною мають на увазі повний крах і руйнування".

Читайте також на порталі "Коментарі" — російська армія в Україні перейшла до нової оборонної тактики: розвідка розкрила подробиці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини