Головна Новини Світ Росія Чому Путін зробив істеричну заяву про неприпустимість переговорів з Україною: що вона означає
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Путін зробив істеричну заяву про неприпустимість переговорів з Україною: що вона означає

Кремлівський диктатор зараз знаходиться в стані істерики через події в Курській області, звідси і його погрозливі заяви

12 серпня 2024, 18:38 comments7424
Поділіться публікацією:

Китай відреагував на події в Курській області закликом до деескалації. У заяві МЗС Китаю йдеться про те, що "зона бойових дій не повинна розширюватися, не слід допускати ескалації збройного конфлікту та не допускати провокацій, які ведуть до посилення вогню будь-якою стороною".

Чому Путін зробив істеричну заяву про неприпустимість переговорів з Україною: що вона означає

Володимир Путін

Крім того, сьогодні і кремлівський диктатор Володимир Путін почав генерувати істеричні заяви про “ніяких перемовин з Зеленським”, відзначив політолог Юрій Богданов. 

"Ці події, на мою думку, треба розглядати разом, бо ці заяви виходять з однієї логіки — оцей “мирний план Китаю”, який є не більше ніж помʼякшеною версією “мирного плану” Путіна (капітуляція України) згорів 6 серпня і немає особливих ознак того, що в нього зʼявиться новий шанс на серйозне обговорення", — відзначив експерт.

За його словами, насправді Китай зацікавлений в тому, щоб Росія ставала все більш залежною, бо саме РФ є страховочним майданчиком і як постачальник відносно дешевих ресурсів. Окрім того, додає експерт, Китаю вкрай важливо, щоб Росія зберігала керованість і залишалася відносно надійним контрагентом.

"Тому оті всі фантазії що Китай спить і бачить як забирає у Росії Сибір — маячня. Китаю не потрібно контролювати Сибір, адже РФ і так віддасть КНР все, що їм потрібно", — підкреслив Богданов.

Також експерт вважає, що Китай не хоче надто сильно брати участь у війні в Україні, хоча і постачає РФ товари подвійного призначення, бо вони вже перебувають у стані холодної торговельної війни з США і не хочуть додаткової політичної і економічної ескалації з Європою. Крім того, питання вторинних санкцій активувалося і бажання потрапити під санкції двох ключових торговельних партнерів (США і ЄС) у КНР немає. 

Насправді, каже Богданов, мирний план Китаю — це спроба продемонструвати свою субʼєктність для країн “глобального Півдня” і власну спроможність вирішувати глобальні питання, залишаючись  номінально нейтральними. Втім, додає він, цей мирний план свідомо вигідний Росії і дозволяє у разі виконання оголосити про свою перемогу. Але при цьому він наче апелює до гуманізму, бо головне же “зупинити кровопролиття”, підкреслив експерт.

"Так от, оці усі плани “миру заради збереження життів” (лицемірна маячня) і “миру з урахуванням реалій на землі” горять як солома, якщо Україна займає хоча б квадратний кілометр російської території. Справжньої російської території. І навіть якщо операція на території Росії розглядає контроль її території як побічний ефект - китайці усе розуміють і Путін усе розуміє. Тому і така нервова реакція", — відзначив Богданов.

На його думку, не буде нічого поганого, якщо у декларації другого Саміту миру зʼявиться пункт про те, що сторони мають повернути один одному зайняті території. Головне — не перетворювати це у самоціль.

"Військово — політичне керівництво проявило гнучкість і креатив. Гнучкість має бути перевагою і надалі", — вважає політолог.

Окрім того, він заявив про те, що Путін уде заявляв про те, що не буде вести переговорів з Україною, але диктатор РФ є "паталогічним брехуном".

"Він або його наступники будуть вести реальні перемовини тільки коли: або отримає дуже боляче по зубах і ситуація для неї буде ДУЖЕ небезпечною, або коли потенціал ЗС РФ виснажиться настільки, що продовжувати далі війну для Росії буде неможливо, або коли внутрішня стабільність режиму дасть тріщину — економічну, соціальну, політичну, або коли співпадають 2 або 3 з цих або", — додав експерт.

За його словами, вторгнення у Курську область вивело Путіна з себе і його система доволі погано відреагувала на “чорного лебедя”, а Захід не побоявся і навіть схвали ескалацію, чого він теж не чекав.

"Тому він бігає і робить напівістеричні заяви “спасітє памагітє хахли барзєють”. Це добре. Нам і партнерам треба скористатися вікном можливостей, коли червоні лінії стали коричневими", — додав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Курській області починається другий етап операції ЗСУ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/yb_ua/5914

Новини