Головна Новини Світ Росія Чому ситуація в РФ може вийти з-під контролю Москви - як розуміти те, що сталося на Брянщині
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому ситуація в РФ може вийти з-під контролю Москви - як розуміти те, що сталося на Брянщині

У національних рухів з'являється можливість боротися за власну незалежність від тиранії Кремля

3 березня 2023, 11:38 comments2413
Поділіться публікацією:

Через добу інцидент у Брянській області, де нібито попрацювала чи то міфічна ДРГ, чи то російський опір путінському режиму, залишається топ-темою для обговорення. Свої висновки представив уже американський Інститут вивчення війни (ISW), представники Головного управління розвідки Міноборони України. Своїми версіями того, що відбулося і того, що відбувається, а також прогнозами щодо подальшого розвитку подій, продовжують ділитися експерти з виданням "Коментарі".

Чому ситуація в РФ може вийти з-під контролю Москви - як розуміти те, що сталося на Брянщині

Кремль. Фото: з відкритих джерел

Можна вже відверто говорити, що у Росії відбувається громадянський конфлікт

Директор компанії стратегічного консалтингу Berta Communications, офіцер Першої окремої бригади спецпризначення ім. Івана Богуна, політтехнолог Тарас Березовець пояснює:

"Росія має давню традицію повстанських рухів. Свого часу "червоне" керівництво — Троцький, Тухачевський — пригнічували селянські повстання, причому із застосуванням хімічної зброї у центральних російських губерніях. До історії на Брянщині, на мій погляд, українська сторона жодного стосунку не має. Це суто російська внутрішня війна. Можна вже відверто казати, що там відбувається громадянський конфлікт. Він чітко показав нездатність Кремля забезпечити безпеку своїх громадян з їхньої території. Власне, лопається черговий пропагандистський міф. Раніше це були міфи про непереможність російської армії та фортецю російської економіки. Тепер міф про те, що на території РФ все у безпеці. Насправді ні".

За словами експерта, через катастрофічні втрати, через перекидання величезної частини Росгвардії на територію України, всередині самої РФ ситуація все більше виходить з-під контролю Москви. Відповідно, національні рухи мають можливість боротися за власну незалежність від тиранії Кремля.

"Думаю, не за горами – проголошення нових незалежних республік на теренах нинішньої РФ. Це не означає, що щось подібне спалахне найближчим часом. Але це означає, що процес запущено. І що Чечня, Дагестан, Татарстан, Башкортостан, Саха (Якутія) та інші російські національні околиці рано чи пізно скажуть своє слово. Це головний підсумок того, що сталося на Брянщині, – вважає Тарас Березовець. – Чи буде підсумком відкрите оголошення війни Україні (під приводом того, що це діяла нібито українська ДРГ) сказати поки що складно. Але однозначно – посиляться каральні заходи путінського режиму проти російських громадян. Резюмуючи: з'являється реальна можливість відкриття внутрішнього фронту РФ. Після чого в Білорусі похитнеться ще нестабільніший режим Лукашенка. Там теж вистачає підстав для спалахування внутрішніх повстань. Плюс – вистачає лісів та закладеного у генах партизанського досвіду".

Те, що відбувається в РФ — це не хаотичні випадки

На думку політолога, експерта Аналітичної групи "Левіафан" Миколи Мельника, те, що сталося у Брянській області, підтверджує простий факт – у РФ є громадяни, які незадоволені режимом Путіна та готові до збройної боротьби з режимом.

"Я припускаю, що ці громадяни отримують підтримку, зокрема організаційну, через Головне управління розвідки Міноборони України. На мій погляд, те, що відбувається в РФ (поширені диверсії, "бавовна", пожежі) — це не хаотичні випадки. Схоже, все спирається на думки певної частини українського суспільства щодо альтернативного розвитку країни. І це дуже добре", – вважає експерт.

Він наголошує, що, як і Російська імперія 1917-го, нинішня імперія може програти насамперед завдяки внутрішнім проблемам.

"Людей у Росії – більше, техніки – більше, тож навіть сучасне озброєння не дає нам можливості знищити імперську армію. У такій ситуації ставка на розгойдування внутрішньої ситуації в РФ є абсолютно логічною", – констатує Микола Мельник.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Залужного розповіли, куди зник "великий наступ" Росії, який пропагандисти анонсували всю зиму.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини