Головна Новини Світ Росія Ціни на нафту виросли через російську агресію
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на нафту виросли через російську агресію

У США заявили, що Вашингтон разом із європейськими союзниками готові оголосити нові санкції проти Росії

23 лютого 2022, 02:03
Поділіться публікацією:

У вівторок, 22 лютого, ціни на нафту досягли найвищого рівня з 2014 року після того, як президент Росії Володимир Путін у своїх указах про визнання незалежності терористичних угруповань "ДНР" та "ЛНР" доручив Міноборони РФ запровадити російські війська до ОРДЛО. Про це повідомляє Reuters. У США заявили, що Вашингтон разом із європейськими союзниками готові оголосити нові санкції проти Росії.

Ціни на нафту виросли через російську агресію

Нафта - фото з відкритих джерел

Вартість нафти марки Brent зросла на $1,17 або на 1,2% до $95,61 за барель у понеділок вранці. Раніше в жовтні 2014 року було досягнуто найвищого піка – $96,16. У той же час, американська нафта марки West Texas Intermediate (WTI) виросла на $1,41, або 1,5%, до $94,51 за барель, коливаючись близько максимуму $94,9 за барель, піка з вересня 2014 року. Раніше, 17 січня, вартість нафти зросла до максимуму з жовтня 2018 року. Інвестори робили ставку обмеженість світових пропозицій. Проте стриманість основних виробників частково компенсована зростанням виробництва у Лівії.

Нагадаємо, у четвер, 27 січня, нафта збільшила зростання до семирічного максимуму вище 90 доларів за барель, оскільки криза в Україні посіяла сумніви в тому, що Федеральна резервна система США посилить монетарну політику. Ф'ючерси на нафту Brent подорожчали на 89 центів, або на 1%, до 90,85 долара за барель о 12:17 за Грінвічем. Ф'ючерси на нафту США West Texas Intermediate (WTI) подорожчали на 87 центів, або на 1% до $88,22.

Ціни на нафту зросли 26 січня, коли Brent піднялася понад 90 доларів за барель уперше за сім років на тлі напруженості між Росією та Заходом. Росія, другий за величиною виробник нафти у світі, і Захід ворогують через Україну, розпалюючи побоювання переривання постачання енергоносіїв до Європи. Обидва контракти були нижчими на початку торгів після того, як Федеральна резервна система США заявила в середу, що, ймовірно, підвищить процентні ставки в березні і планує припинити купівлю облігацій цього місяця у боротьбі за приборкання інфляції.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини