Головна Новини Світ Росія Ціни на російську нафту пішли вгору: хто у світі грає на боці Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на російську нафту пішли вгору: хто у світі грає на боці Путіна

Попит на російську нафту забезпечують переважно покупці з країн Азії

29 червня 2022, 13:00 comments1129
Поділіться публікацією:

Ринкова ціна російської нафти марки Urals зросла на 15 доларів і досягла позначки 90 доларів за барель. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Bloomberg".

Ціни на російську нафту пішли вгору: хто у світі грає на боці Путіна

Нафта. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що часткове нафтове ембарго Заходу на російську нафту поки малоефективне і не дає бажаного результату. А все тому, що на боці Росії фактично грають країни Азії. Вони допомагають Росії наповнювати бюджет і навіть збільшувати прибуток від продажу енергоресурсів.

Як пише видання, останнім часом з'явилося багато невеликих торгових будинків, які бажають вести відносини з Росією, що допомагає зберегти потоки нафти до Азіатського регіону.

Ринкова ціна нафти не враховує дисконтів, з якими зараз продається Urals. Дисконти досягають до 30% від ринкової ціни через небажання багатьох трейдерів мати справу із ресурсами з країни-агресора.

Як пише видання, попит на російську нафту в азіатському регіоні збережеться навіть у разі введення, як санкції, стелі ціни (price cap) на Urals.

Зазначимо, війна в Україні та санкції проти Росії призвели до того, що багато західних покупців російської нафти, таких як Shell, припинили нові спотові закупівлі. Нафтопереробники в Європі дедалі менше хочуть переробляти російську нафту.

Зазначається, що це вже підірвало російський експорт, хоча закупівлі Індією та Туреччиною частково компенсували нестачу. Продажі до Китаю також продовжуються.

Згідно з планом відвантаження, обсяги "Роснафти" та "Газпром нафти" у квітні склали 29 млн барелів, або майже 1 млн барелів на добу, що становить понад 40% від загального обсягу експорту сирої нафти марки Urals із західних портів Росії у квітні.

Читайте на порталі "Коментарі" — таким НАТО ще не бачили : експерти розповіли про підсумки першого дня саміту.

Також видання "Коментарі" повідомляло — чи здатна ООН приструнити РФ та зупинити війну в Україні: експерти розповіли, чому цього ще не сталося.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини