"Цього не змогли зробити навіть українці": російські військові скаржаться на дії влади РФ

Російські військкори вважають, що блокування популярного месенджера Discord відкинуло їх у війні в Україні на стадію 2022 року.

Федеральна служба "Роскомандзор" заблокувала месенджер Discord "за порушення вимог законодавства". Однак російські військові розкритикували таке рішення влади РФ. Виявилось, що месенджер активно використовують російські солдати на війні в Україні.

"Роскомандзор" направив адміністрації Discord повідомлення з вимогою видалити близько 1000 "протиправних матеріалів", які нібито містили заклики до екстремізму, самогубства, ЛГБТ пропаганду, дитячу порнографію та контент щодо наркотиків. Адміністрації Discord не відповіла, тому у Росії прийняли рішення заблокувати месенджер.

Discord активно використовували російські солдати для перегляду відео з дронів, управління групами під час бойових операцій, листування та конференцій.

"Після блокування Discord впали усі стріми з пташок на штаби. Тепер замість виконання бойових завдань будуть вигадувати, як все це підняти. В той, чи іншій мірі це усе відіб'ється на результатах. "Дякую" всім тим п*дорам, які приймали рішення про блокування", - пише російській військкор.

Російський пропагандист Єгор Холмогоров вважає, що рішення у владі РФ приймали "корисні ідіоти", або "хитрі шпигуни", які зменшили можливості російської армії на війні.

"Тобто "Роскомнадзор"" вирішив паралізувати не тільки інформаційно-пропагандистську діяльність в тилу своїм Реєстром. Він ще і вирішив зруйнувати бойову роботу безпілотників, і не тільки їх, без усяких попереджень заблокувавши діскорд. Корисні ідіоти, чи хитрі шпигуни", - пише пропагандист з "Russia Today".

Також росіяни вказують, що блокування Discord відкинуло їх на початок повномасштабного вторгнення.

"На пунктах керування десятків з'єднання впали трансляції з безпілотників, які працювали через закриті кімнати діскорд. Таким чином відкинувши всіх на рівень березня 2022 року. Таке навіть українці з Америкою зробити не змогли", - пише інший російський військкор.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський пропагандист на державному телеканалі РФ заявив про необхідність відставки Путіна.

Також "Коментарі" писали, що українські хакери "привітали" Путіна з днем народження.