Головна Новини Світ Росія Дані мільйонів російських сертифікатів про вакцинацію продають у даркнеті
commentss НОВИНИ Всі новини

Дані мільйонів російських сертифікатів про вакцинацію продають у даркнеті

У ході вибіркової перевірки даних було встановлено, що QR-коди сертифікатів дійсні

26 січня 2022, 12:20
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

У даркнеті продають знеособлені дані 48 мільйонів російських "ковід-сертифікатів". Про це пише видання Meduza.

Дані мільйонів російських сертифікатів про вакцинацію продають у даркнеті

Ковід-сертифікати потрапили у даркнет. Ілюстрація з відкритих джерел

Як пише ЗМІ, на одному з форумів у даркнеті було опубліковано оголошення про продаж знеособлених даних 48 мільйонів російських сертифікатів щодо вакцинації від коронавірусної інфекції. У матеріалі зазначається, що вся база даних продається за сто тисяч доларів.

За словами господаря оголошення, він видобув цю базу із додатка "Держпослуги СТОП Коронавірус", де можна оформити QR-код про вакцинацію.

База даних містить десять тисяч рядків, у яких знаходяться перші літери ініціалів особи, яка пройшла вакцинацію. Крім цього там є його дата народження, кілька перших та останніх цифр серії паспорта громадянина, назва препарату, за допомогою якого було проведено вакцинацію, QR-код та унікальний номер пацієнта.

Як передає ЗМІ, під час вибіркової перевірки даних було встановлено, що QR-коди є дійсними. У Мінцифри РФ повідомили про початок перевірки цього факту.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що пам'ятні речі Beatles виставили на аукціон. Стало відомо, що можуть придбати переможці торгів.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що Мадагаскар накрив потужний циклон, який приніс із собою вітри та дощі. Через негоду, що розбушувалася, в країні почали утворюватися повені, які затопили вже тисячі будинків. Місцевим жителям доводиться евакуюватись у безпечні райони. Стихія вже встигла забрати життя більш ніж трьох десятків громадян. Також у країні зійшли зсуви ґрунту.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини