Головна Новини Світ Росія Держдума прийняла закон, що дозволяє Путіну претендувати ще на два президентські терміни
commentss НОВИНИ Всі новини

Держдума прийняла закон, що дозволяє Путіну претендувати ще на два президентські терміни

За відповідні поправки до російської конституції проголосувало більшість депутатів

24 березня 2021, 14:10
Поділіться публікацією:

Державна Дума Російської Федерації прийняла законопроект, що дозволяє чинному президенту Володимиру Путіну знову бути кандидатом на пост президента, передає "Фокус".

Держдума прийняла закон, що дозволяє Путіну претендувати ще на два президентські терміни

Володимир Путін - фото з відкритих джерел

За даними джерела, відповідно до нового положення російської конституції, обмеження числа термінів, протягом яких один і той же громадянин може обіймати президентський пост, застосовується до чинного глави держави без урахування його минулого перебування на посаді президента. Таким чином, чинний глава Кремля зможе обіймати свою посаду ще два терміни.

Документ також передбачає, що президентом Російської Федерації може бути обраний громадянин РФ, чий вік не менше 35 років, який постійно проживав на території Росії не менше, ніж 25 років, а також той громадянин, який не має і не мав в минулому громадянства або посвідки на проживання в іншій країні.

Нагадаємо, що президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден зробив гучну заяву, назвавши лідера Росії Володимира Путіна "вбивцею". Таке різке висловлювання може стати початком нової "холодної війни" у світі, вважає міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. Також ця ситуація може нести небезпеку "гарячої війни" для України. Але чи дійсно існують такі ризики? Як їх мінімізувати? На ці питання сайту "Коментарі" відповіли експерти. Фахівці не вважають, що це стане причиною для різкого загострення ситуації між двома країнами або призведе до чергової "холодній війні", проте, однозначно, що Росії і США після таких заяв буде непросто знайти спільну мову з будь-яких питань. Різкість у висловлюваннях Байдена і представників його адміністрації частково адресована і російським елітам, яким варто задуматися над тим, чи підтримувати Путіна і його оточення надалі.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини