Головна Новини Світ Росія Десять санкційних пакетів для Росії: На що спрямовані обмеження
commentss НОВИНИ Всі новини

Десять санкційних пакетів для Росії: На що спрямовані обмеження

Сенс санкційного тиску полягає в нанесенні тисячі дрібних надрізів економіці Росії

26 лютого 2023, 16:21
Поділіться публікацією:

Один санкційний пакет Заходу не завдасть істотної шкоди Росії, але в сукупності вони вкрай руйнують економіку. Про це в Телеефірі розповів кандидат економічних наук Іван Ус.

Десять санкційних пакетів для Росії: На що спрямовані обмеження

Обмеження для Росії

Він нагадав, що перший пакет західних санкцій проти РФ було запроваджено 22 лютого 2022 року через визнання Росією так званих “ДНР” і “ЛНР”. Наступний пакет обмежень запроваджено вже на другий день повномасштабної війни, яку РФ розв’язала проти України 24 лютого минулого року.

“Зараз 12-й місяць війни та 10-й пакет санкцій, фактично один пакет на два місяці, навіть трохи менше. Кожне нове обмеження — це проблема для російської економіки, тому що теорія санкційного тиску полягає саме у тактиці тисячі дрібних надрізів по економіці Росії, які призводять до того, що сукупність цих пакетів принесе найсильніші удари по російській економіці”, — сказав він.

Експерт звернув увагу, що також були запроваджені санкції, які не пов’язані із загальними санкційними пакетами: це обмеження цін на російську нафту і нафтопродукти, а також стеля цін на газ.

“Говорити про те, які будуть наслідки від 10 пакету, поки що складно. Але в сукупності, основний ефект від усіх цих санкцій — це те, що Росія, яка за нещодавньою заявою їхнього президента є країною з профіцитним бюджетом, перетворилася на країну з дефіцитним бюджетом. Щобільше, цей дефіцит, він зростає просто такими страшними темпами”, — наголосив Іван Ус.

Замість запланованого профіциту бюджету, з 2022 року Російська Федерація вийшла з дефіцитом, потративши на війну в Україні 5,5% свого ВВП. І це за спроб залатати дірки в державній скарбниці завдяки додатковим податкам для бізнесу і запозиченням із Фонду національного добробуту. Про точну суму, скільки Росія втратила шляхом обмежень, говорити складно, стверджують економісти. Якщо судити про окремі санкції, то, за підрахунками гельсінкського Центру досліджень у галузі енергетики, із запровадженням ембарго на постачання російських нафтопродуктів, Росія втрачає близько 300 млн дол. на день. Також понад 133 млрд дол. російських активів заморожено по всьому світу.

Як писали "Коментарі" раніше, Зеленський запевнив, що санкції проти Росії будуть запроваджуватись й надалі. Наступним кроком Президент України вважає необхідність вплинути на російську атомну промисловість та ввести санкції проти компанії "Росатом".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

sdgdgs

26 лютого 2023, 17:43

Хватит дрoчить или встречаться с неадекватными телками. Есть сайт где тусуются адекватные девушки которые знают что хотят либо секса либо отношений! Потратьте пару минут и вы сами убедитесь, вот сайт ----- https://min.lc/vix


Новини