Головна Новини Світ Росія Доньки Путіна стануть його наступницями: чи готовий диктатор віддати владу
commentss НОВИНИ Всі новини

Доньки Путіна стануть його наступницями: чи готовий диктатор віддати владу

Путін бачить себе царем, і навряд віддасть владу будь-кому, навіть своїм донькам

19 серпня 2024, 20:46
Поділіться публікацією:

Путін створює нову імперську еліту, готуючи можливих наступників, хоча й не має наміру залишати владу, поки це можливо, заявила в ефірі Freedom політичний аналітик та головна редакторка порталу “After Empire” Ольга Курносова.

Доньки Путіна стануть його наступницями: чи готовий диктатор віддати владу

Володимир Путін

Курносова зазначила, що в сучасній Росії відбувається процес створення нової імперії, що потребує формування нової еліти. Вона підкреслила, що не тільки родичі Путіна, але й діти його друзів поступово займають владні позиції.

Однак експерт сумнівається, що Путін, як багато диктаторів, залишить владу своїм дочкам чи будь-кому іншому, оскільки не довіряє навіть найближчому оточенню.

“Путін, як багато диктаторів, нікому не вірить взагалі, зокрема й цим жінкам, і триматиметься за свій “трон” до кінця. Яким би не був його кінець — добровільно “трон” він не покине. Тим більше є великі сумніви, що ці жінки взагалі є його дочками. Путін ніколи їх не визнавав, вони носять які завгодно прізвища, тільки не його. Чому він весь час їх приховував?  Погодьтеся, дуже дивовижна історія для людини, яка пропагує сімейні цінності та навіть власних дітей називає “ці жінки”, — вважає Курносова.

На її думку, Путін намагається відтворити симбіоз Російської імперії та Радянського Союзу, що проявляється у підборі кадрів за принципом кумівства та особистих зв'язків.

“Діти всіх “друзів” Путіна — Патрушева, Кирієнка, Ковальчука тощо — рухаються службовими сходами зі страшною силою. Але це не означає, що відбувається зміна якихось еліт. Насправді відбувається наступне: ті, хто самі не чиновники, дітей рухають у чиновники, а хто самі чиновники, навпаки, у бізнес, щоб підгребти все, що тільки можливо”, — констатувала експерт.

Водночас, на думку Курносової, багато-хто з оточення Путіна хотів би позбутися його, проте зробити це непросто.

“Якщо оточення Путіна захоче його прибрати, їм доведеться застосовувати силові методи, інакше у них нічого не вийде. А сьогодні своїм становищем ніхто не хоче ризикувати, бо не знають, що з цієї витівки може вийти”, — підсумувала Курносова.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, чи повторить Путін шлях Гітлера.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини