Головна Новини Світ Росія Довоювались. Влада РФ створює на Бєлгородщині "зону відчуження"
commentss НОВИНИ Всі новини

Довоювались. Влада РФ створює на Бєлгородщині "зону відчуження"

У Бєлгородській області обмежили доступ до 14 населених пунктів

16 липня 2024, 23:46
Поділіться публікацією:

У Бєлгородській області РФ через постійні обстріли місцева влада заявила про створення "зони відчуження" поблизу кордону з Україною. Російські силовики обмежать доступ до 14 населених пунктів.

Довоювались. Влада РФ створює на Бєлгородщині "зону відчуження"

РФ створює "санітарну зону" у Бєлгородській області. Фото з відкритих джерел

Як повідомив губернатор Бєлгородської області РФ В'ячеслав Гладков, з 23 липня буде обмежено в'їзд у 14 населених пунктів, в яких складається "вкрай складна оперативна ситуація".

За словами російського губернатора, потрапити у "зону відчуження" росіяни зможуть лише після отримання спеціального дозволу.

"Якщо жителі захочуть приїхати, то їм потрібно буде подати заявку головам поселень або головам муніципалітетів. Пропускати будемо тільки дорослих чоловіків за жорстким регламентом: у броньованому автомобілі з РЕБом, у засобах індивідуального захисту (бронежилеті і касці) та в супроводі військових", — повідомив В'ячеслав Гладков.

Як відомо, після вторгнення російської армії в Україну Бєлгородська область регулярно піддається обстрілам. З 2023 року кількість обстрілів зросла до 300-400 на місяць, що приблизно в 10 разів більше, ніж у сусідніх російських областях.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що жителі Грайворонського району Бєлгородській області записали відеозвернення до російського диктатора Володимира Путіна та очільника Міноборони РФ Андрія Бєлоусова у якому просять захистити їх від українських атак та компенсувати збитки. В оприлюдненому відео бєлгородці скаржаться, що вже рік живуть під постійними обстрілами та закликали владу звернути увагу, що порушується їх право на безпеку, яке передбачено конституцією РФ. Громадяни Росії розповіли, що у них горять будинки, навколо літають дрони, а допомога ніяк не надходить.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/vvgladkov/8488

Новини