Головна Новини Світ Росія Дві країни допомагають Росії обійти санкції на нафту
commentss НОВИНИ Всі новини

Дві країни допомагають Росії обійти санкції на нафту

Кремль використовує дві країни, щоб продавати свою нафту попри санкції та обмеження в ціні.

26 вересня 2023, 09:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після початку повномасштабної війни міжнародні судноплавні компанії почали уникати Росію, однак їх замінили дві країни. Греція перевозить російську нафту, тоді як через ОАЕ здійснюється купівля танкерів для створення "тіньового флоту" РФ. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Telegraph.

Дві країни допомагають Росії обійти санкції на нафту

Росія обходить санкції на нафту. Фото з відкритих джерел

Попри репутаційний ризик грецькі судноплавні компанії вбачають можливість заробити на російському вторгненні. Частка російської нафти, яка транспортується кораблями, що зареєстровані в Греції досягла рекордного рівня. Інституту міжнародних фінансів підрахував, що на початку 2022 року на грецьких кораблях перевозилось близько 30% чорноморської нафти, тоді як у травні 2023 це показник досяг позначки у 53%.

Захід вирішив посилити тиск на Кремль та ввів обмеження на ціну для російської нафти. Це означало, що судноплавні компанії Заходу повинні транспортувати російську нафту лише за ціною менш як 60 доларів за барель. Однак Путін вирішив створити "тіньовий флот" кораблів, які не мають західного страхування, а їх власників складно визначити. Таким чином Росія й надалі продавала свою нафту за цінами вище дозволених санкціями.

Крім грецьких компаній до купівлі танкерів також залученні Об’єднанні Арабські Емірати, які стали одними з найбільших покупців нафтових танкерів з 2022 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кремль не зміг побудувати власні човни, тому використовує судна інших країн для продажу нафти.

Також "Коментарі" писали, що Росія знайшла новий шлях для доставки нафти, який має значні ризики для довкілля та загрожує катастрофою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини