Головна Новини Світ Росія Двоє росіян втекло від мобілізації Путіна перепливши з Чукотки до Аляски
commentss НОВИНИ Всі новини

Двоє росіян втекло від мобілізації Путіна перепливши з Чукотки до Аляски

Росіяни продовжують тікати від мобілізації

7 жовтня 2022, 19:33
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Росії своїм указом від 21 вересня вирішив мобілізувати росіян. Путін наказав мобілізувати 300 тис. осіб. З цього моменту у РФ почались великі міграційні рухи, адже російські чоловіки виїжджали за кордон для уникнення призову. Дійшло до того, що двоє росіян втекло з Росії до Аляски. Про це повідомляє видання Associated Press.

Двоє росіян втекло від мобілізації Путіна перепливши з Чукотки до Аляски

Росіяни втекли від мобілізації Путіна перепливши з Чукотки до Аляски. Фото з відкритих джерел

Двоє росіян, які стверджують, що втекли з РФ через мобілізацію дістались містечка Гамбелл на острові Святого Лаврентія, що належить Алясці. Після висадки на місцевий пляж чоловіків затримала берегова охорона.

Прес-секретар сенатора Каріна Боргер розповіла, що за словами росіян, вони втекли з Чукотки, щоб уникнути мобілізаційної кампанії. Окрім того, чоловіки попросили притулку у місцевої влади.

Наразі майже нічого не відомо про чоловіків. Єдине, що сенатор від Аляски Ден Салліван розповів, що росіяни припливли до них у вівторок, 4 жовтня, на невеликому човні.

Цікаво, що для подолання такої відстані росіянам довелось пропливти як мінімум 58 км з Чукотки до островів Святого Лаврентія, що на Алясці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про російського пропагандиста Бориса Корчевнікова, який вигадав новий термін для росіян, що уникають мобілізації. Під час своєї палкої промови у росіянина на очах з'явились сльози.

Також "Коментарі" писали про мобілізованих росіян, які зателефонували на гарячу лінію та здались українським спецслужбам. Одним з перших хто пішов на такий крок виявився Михайло Куликов з Орська. Чоловік записав відео про те, як він домовився здатись у полон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини