Головна Новини Світ Росія Єдина валюта “не приживеться”: що Путін надумав створити на базі БРІКС
commentss НОВИНИ Всі новини

Єдина валюта “не приживеться”: що Путін надумав створити на базі БРІКС

Колишній депутат Держдуми РФ пояснив, що планує створити Путін на базі БРІКС

сьогодні, 19:35
Поділіться публікацією:

Напередодні у Казані закінчився саміт БРІКС, у рамках якого Володимир Путін представив валюту, яка може стати єдиною для країн-учасниць. Однак шансів у такої валюти мало. Про це заявив депутат Держдуми РФ 2007-2016 рр., член Виконавчої Ради Зʼїзду народних депутатів Ілля Пономарьов, повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію “Київ24”.

Єдина валюта “не приживеться”: що Путін надумав створити на базі БРІКС

Фото портал "Коментарі"

За його словами, ідея єдиної валюти країн БРІКС працювати не буде. За словами російського політика, Путін хоче перетворити організацію на військовий союз. На його думку, російська економіка занадто слабка, щоб витримати єдину валюту.

“Якби таку валюту почали створювати між собою Китай та Індія, то це могло б працювати, але навіщо їм це потрібно? Протиріччя між цими країнами надвеликі, тому вони до цього (єдиної валюти – ред.) не готові”, — розмірковує Пономарьов.

Російський політик зазначив, що Росія не може нічого запропонувати іншим країнам БРІКС, адже її економічна база “занадто маленька”. “І саме тому ідея єдиної валюти БРІКС працювати не буде”, — впевнений він. 

Він зазначив, що натомість БРІКС може стати військовим союзом: “Я, скоріше, повірю в те, що там може бути військовий союз якийсь, а ось валютний, вважаю, що це дуже малоймовірно”. 

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що Президент РФ Володимир Путін вчергове розповів про бажання закінчити війну та досягти миру. Про це він заявив під час пресконференції за підсумками саміту БРІКС.

Дізнатися детальніше, як Путін бачить завершення війни, читайте за посиланням.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини