Головна Новини Світ Росія Екс-радник президента РФ розповів, чому Путін поставив Зеленського в положення вилки
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-радник президента РФ розповів, чому Путін поставив Зеленського в положення вилки

Андрій Ілларіонов впевнений, що зустріч Зеленського з Путіним нічим хорошим для України не закінчиться

11 жовтня 2021, 07:18
Поділіться публікацією:

Розмови про те, що президент України Володимир Зеленський хоче зустрітися тет-а-тет з президентом Росії Володимиром Путіним вже йдуть роки два так точно, але далі слів нічого не просувається. Імовірність того, що така зустріч відбудеться є, але це не гарантія. Як передає портал "Коментарі", таку думку в ефірі телеканалу "Україна 24" висловив колишній радник президента РФ, економіст Андрій Ілларіонов.

Екс-радник президента РФ розповів, чому Путін поставив Зеленського в положення вилки

Володимир Зеленський і Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Експерт зазначив, якщо говорити про зустріч Путіна і Зеленського, то важливо розуміти відразу ключовий момент — зустріч потрібна просто для того, щоб вона відбулася, як факт, тобто, для галочки, для телекамер або ж потрібен результат зустрічі?

"У мене складається відчуття, що точно одна сторона хоче зустрічі. А ось результати... Дуже сумнівно, що вони будуть досягнуті", — зазначив Ілларіонов.

Він додав, для Путіна це дуже ефективний інструмент проти України і президента Зеленського. Тому що, коли Москва пропонує порядок денний для зустрічі без згадки питання Криму та лише з однією тонкою згадкою питання Донбасу, то це ставить українського главу держави в положення, що називається "вилки". Якщо президент України погоджується на цю зустріч обговорювати той порядок денний, який пропонує Москва, то таким чином він своєю поведінкою визнає відмову від обговорення Криму під час цієї зустрічі, відповідно, тоді вся позиція української влади, українського президента, що стосується відновлення українського суверенітету над Кримом виявляється викинутою . Більш того, підкреслює економіст, таким чином президент Зеленський ставить себе в дуже незручне становище у відношенні до значної частини українського політичного суспільства, яке буде звинувачувати і критикувати Зеленського за те, що він відмовився від обговорення найважливіших для України питань.

"Якщо ж президент Зеленський відмовиться від цієї зустрічі, то він піддасть себе критики з іншого боку. Знайдуться ті, хто буде говорити, що була така можливість. Президент Путін висловив своє бажання зустрітися з президентом Зеленським, а той відмовився від цієї зустрічі. Таким чином президент Зеленський не хоче миру", — зазначив Андрій Ілларіонов.

За його словами, позиція Кремля добре зрозуміла. Незрозуміло тільки, що в цій ситуації може отримати президент України. Якщо Зеленський сподівається, що він під час зустрічі з Путіним може домогтися якогось позитиву в питанні вирішення Криму і Донбасу, то ці надії українського лідера безпідставні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Путіна виключають зустріч із Зеленським у цьому році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

иван

11 жовтня 2021, 07:56

Зе на растяжке. Глупо было ссориться с Россией, еще глупее продолжать эту войнушку. Надо признать естественное право людей говорить, получать образование, общаться в госорганах на родном языке. И, конечно же, право чтить тех героев, которых признает народ.


Новини