Головна Новини Світ Росія Експерт: економіка Росії падає до рівня Північної Кореї
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт: економіка Росії падає до рівня Північної Кореї

Немає жодного плану, стратегії чи способу підготувати цю країну до майбутнього. У довгостроковій перспективі російська економіка вже не буде рівнятися Китаю чи США, а швидше впаде до рівня Північної Кореї, Куби чи Венесуели, вважає економіст.

14 лютого 2023, 19:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Експерт: економіка Росії падає до рівня Північної Кореї

Професор економіки Бременського університету Міхаель Рохліц

Російська економіка падає до рівня Північної Кореї за ступенем залежності від Китаю, вважає Міхаель Рохліц, професор економіки Бременського університету. На думку вченого, санкції ЄС щодо нафти сильно вдарили по Кремлю. Нинішня ситуація змушує Росію, як і Північну Корею, потрапляти в економічну залежність від Китаю. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на NTV.

За словами економічного експерта, нафтові санкції від ЄС сильно вдарили по Росії, а альтернативні ринки, такі як Індія та Китай вимагають нижчих цін від Кремля. Ситуація катастрофічна для Росії, тому що Володимир Путін не підготував економіку країни до такого майбутнього, вважає Рохліц.

З грудня країнам ЄС заборонили імпорт російської нафти, а з лютого ембарго поширилося і на продукти нафтопереробки. Саме Євросоюз був одним з найбільших клієнтів для Росії на енергетичному рівні.

"Кремлю доводиться шукати інших клієнтів, а це не так просто. Зараз Росія залежить від нових покупців і тому перебуває у слабкій переговорній позиції. Індія та Китай купують нафту, але ці країни "вміють домовлятися", і в результаті ціна російської нафти впала нижче позначки в 50 доларів за барель", — вважає професор Рохліц.

Експерт стверджує, що в короткостроковій перспективі ембарго означає, що Кремль має менше грошей у своєму бюджеті,  а також дає прогнози на економічне майбутнє РФ.

"Проблема в середньостроковій і довгостроковій перспективі полягає в тому, що Путін забрав у Росії економічне майбутнє. Немає жодного плану, стратегії чи способу підготувати цю країну до майбутнього", — підкреслює вчений та додає, що "у довгостроковій перспективі російська економіка вже не буде рівнятися Китаю чи США, а швидше впаде до рівня Північної Кореї, Куби чи Венесуели".

Міхаель Рохліц провів паралелі між економікою Північної Кореї та Росії.

"Без Китаю Північна Корея, ймовірно, не існувала б як країна. Китайці імпортують сировину з Північної Кореї та постачають країну дешевими споживчими товарами. Вони намагаються зробити те саме з Росією, великим сусідом, яким вони можуть добре маніпулювати. тому що це вже не небезпечно", — підсумовує Рохліц.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв слова американського генерала, який прогнозує, чим закінчиться війна в Україні.

Також "Коментарі" писали про міністра оборони Ллойда Остіна, який озвучив позицію США щодо винищувачів для України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

И

18 лютого 2023, 07:53

РФия падает до уровня северной Кореи? Так а что северная Корея не исчезла не рассыпалась, и до сих пор является угрозой для США.,. Ресурсов РФии очень много в отличие от северной Кореи... При умном подходе, может спокойно жить в Изоляции от всего Мира...Миру хуже будет... Нужно отменить хождение доллара... Вот сколько США напечатать долларов... Вот РФия не будет обслуживать доллар , может США подавляется своей бумагой под названием доллар... Люди в РФии должны понять что не надо распада,,бо это только в интересах США...И дождаться когда лопнет пузырь США под названием доллар... Было бы обалденно...


Новини