Головна Новини Світ Росія Експерт назвав три причини, чому Кремль може розпочати наступ на Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт назвав три причини, чому Кремль може розпочати наступ на Україну

Загалом, для Кремля сьогоднішня ситуація значно сприятливіша для ескалації конфлікту, ніж навесні цього року

12 листопада 2021, 07:25
Поділіться публікацією:

Після двох тижнів заперечень українська влада визнала факт "незвичайної активності та збільшення концентрації" російських військ на кордоні. Держсекретар США привселюдно застеріг Росію від повторення "помилки 2014 року". А в ОБСЄ заявили, що останніми днями жовтня спостерігачі засвідчили найбільшу з липня 2020 року кількість порушень режиму припинення вогню на Донбасі. Як передає видання "Коментарі", про це у себе у Facebook пише політичний експерт Олександр Юсупов.

Експерт назвав три причини, чому Кремль може розпочати наступ на Україну

Російські війська. Фото: voinskayachast.net

"Обстановка погіршується і стрімко перетворюється на ту, яка мала місце у квітні. Чи піде Москва цього разу на нове широкомасштабне вторгнення в Україну? Загалом, для Кремля сьогоднішня ситуація значно сприятливіша для ескалації конфлікту, ніж навесні. Цьому є низка пояснень", – зазначив експерт.

На його думку, перше пояснення було добудовано "Північний потік-2" і тепер Москва зможе постачати до Європи потрібні обсяги газу навіть у разі знищення українських газопроводів. Друге – у Німеччині пройшли вибори та тривають переговори щодо формування нової правлячої коаліції, а Франція увійшла у передвиборчий період, що означає зниження готовності двох найвпливовіших країн ЄС до різкої реакції на спалах російської агресії. Третє – у вересні Кремль заблокував продовження місії ОБСЄ на українському кордоні, тим часом російська авіація та ракетні війська заступили на бойове чергування у Білорусі, що значно підвищило можливість виникнення фронту на півночі.

"Однак ймовірність масивного наступу російських військ за прикладом 2014 року залишається на рівні, нижчому від середнього, оскільки основні елементи стримування агресії Кремля не були втрачені. А саме політична ситуація в Україні є стабільною. Вашингтон досить глибоко залучений, щоб уникнути ескалації, і далеко не виключена можливість запровадження додаткових санкцій з боку ЄС за потреби. Навіщо тоді Росія знову стягує війська? Найімовірніше, як і газовий шантаж на європейському ринку, штучно створена міграційна криза на польсько-білоруському кордоні, кібератаки в США, підтримка сербських сепаратистів у Боснії та Герцеговині…", — зазначив експерт.

Він додає, що все це частина посиленого гібридного тиску Москви, шляхом якого Володимир Путін хоче, наприклад, змусити Україну почати офіційно закуповувати антрацит для електростанцій у незаконного угрупування "ЛДНР", а Захід запустити "Північний потік-2". Або навіть дестабілізувати Україну зсередини та ще більше послабити єдність членів ЄС та НАТО, що відкриє шлях до окупації нових українських територій із меншою кількістю негативних наслідків.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у західній пресі знову підтвердили: Москва продовжує концентрувати війська біля кордонів України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

иван

12 листопада 2021, 07:40

Россия нападет на Украину?? Да это главная мечта мыздобулов! Наконец-то можно падать в истерике и требовать помощи у "всего мира".. Ведь кроме помощи денег взять негде. Да и появляется реальная причина для объяснения населению почему на Украине так плохо, почему мы беднейшая страна Европы.


Новини