Головна Новини Світ Росія Ердоган прибув в Сочі на переговори з Путіним (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган прибув в Сочі на переговори з Путіним (ВІДЕО)

Попередні переговори між дипломатами двох країн у Москві закінчилися без видимого прогресу

4 вересня 2023, 13:50
Поділіться публікацією:

4 вересня турецький президент  Реджеп Таїп Ердоган прибув у Сочі для переговорів з російським президентлм Володимиром Путіним. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Ердоган прибув в Сочі на переговори з Путіним (ВІДЕО)

Путін і Ердоган (фото з відкритих джерел)

За інформацією турецького видання TRT Haber, візит Ердогана до Росії буде тривати лише один день. 

На опублікованих кадрах видно, що зустріч президентів вже почалася. Також повідомляють, що перед двосторонніми переговорами вони проведуть спільну прес-конференцію. 

За інформацією агентства ТАСС, переговори президентів проходять в Зеленому залі корпусу "Імперіал" сочинського санаторію "Русь".  

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те зустріч Путіна та Ердогана та чому її так домагалася Анкара. Вже відомо, що окрім ситуації із зерновою угодою, знехтуваною РФ у липні, сторони обговорять питання двосторонніх відносин, регіональні проблеми, російсько-українську війну, ймовірність нових обмінів полоненими між нашою країною та державою-агресором. Незадовго до цієї зустрічі стало відомо, що ООН готова йти на поступки РФ, у тому числі перепідключенням "Россільгоспбанку" до системи SWIFT, розморожуванням активів російських компаній. 

Політолог, партнер міжнародного комунікаційного агентства Good Politics Максим Джигун упевнений, що Ердоган явно хоче цих переговорів більше, ніж Путін.
 У свою чергу Туреччина дуже хотіла б відновити своє посередництво між Києвом і Москвою. У тому числі глобальніше, ніж просто щодо зернової угоди (хоч економічно її зупинка серйозно б'є по Туреччині), демонструючи свою здатність бути потужним переговорником, пояснює політолог. Ердоган дуже зацікавлений у позитивному результаті. Який він може потім використати для прискорення вступу Туреччини до ЄС, для одержання західних зразків озброєння для своєї армії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини