Головна Новини Світ Росія У Кремлі заявили про "крадіжку": що не сподобалось Москві
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі заявили про "крадіжку": що не сподобалось Москві

Речник Кремля Дмитрій Пєсков заявив, що Росія відповість на дії ЄС, який передає Україні російські активи на купівлю зброї.

23 липня 2024, 13:00
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Високий представник ЄС з зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що Європейський Союз на початку серпня направить перший транш від прибутків заморожених активів Росії на закупівлю зброї для України. Речник Кремля Дмитрій Пєсков з погрозами відреагував на ці заяви. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

У Кремлі заявили про "крадіжку": що не сподобалось Москві

Речник Кремля Дмитрій Пєсков. Фото з відкритих джерел

Речник Кремля Дмитрій Пєсков заявив, що Росія відповість на дії ЄС щодо передачі Україні російських заморожених активів для купівлі зброї.

"Крадіжка Європою активів РФ не залишиться без відповіді. РФ опрацює можливість юридичного переслідування тих, хто причетний до крадіжки російських активів у Європі. Використання активів РФ для допомоги Києву — найгірший шлях, яким пішла Європа", — заявив Пєсков.

Нагадаємо, що 22 липня Жозеп Боррель за підсумками засідання міністрів закордонних справ країн ЄС у Брюсселі оголосив про прогрес у перемовинах та заявив, що Україна отримає перший транш від заморожених російських активів – 1,4 млрд євро на закупівлю зброї. 

У червні, коли ЄС повідомили про рішення щодо використання частини прибутків від заморожених російських активів, Боррель заявляв, що Україна отримає перші перерахунки у липні.

Загалом країни ЄС, США, Канада та Японія заморозила російські активи на 300 млрд доларів, більшість яких перебуває у Європейському Союзі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, скільки російських активів заморожено за кордоном та яку суму цих грошей може отримати Україна.

Також "Коментарі" писали, що очільник МЗС Дмитро Кулеба відповів, чи вистачить Україні заморожених активів Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини