Головна Новини Світ Росія Європейські апетити Путіна: На що ще зазіхає лідер Кремля
commentss НОВИНИ Всі новини

Європейські апетити Путіна: На що ще зазіхає лідер Кремля

Усе, що було частиною Варшавського договору, в РФ вважають своїм і мріють про захоплення

12 березня 2023, 08:58 comments2057
Поділіться публікацією:

Президент РФ Володимир Путін вважає Угорщину зоною впливу Росії, а країн-підписантів Варшавського договору — законною спадщиною Росії від СРСР. Загалом, Кремль не відмовляється від плану завоювати Чехію, Угорщину, Польщу, як, утім, і Україну. Про це в Телеефірі заявив політтехнолог і письменник Михайло Шейтельман.

Європейські апетити Путіна: На що ще зазіхає лідер Кремля

Путін вважає, що Європа до Берліна - власність Росії

“Росіяни і Путін серйозно вважають Угорщину своєю зоною впливу. Усе, що було частиною Варшавського договору, вони вважають своїм. У цьому навіть не можна сумніватися. У них є план завоювати Україну, так само у них є план завоювати Угорщину, Чехію, Словаччину, Польщу і тд. Тому що все, що до Берліна, вони вважають своїм”, — сказав він.

Він додав, що прем’єр-міністр Угорщини Орбан знає про такі плани Кремля. І навіть маючи досить проросійську риторику, жодного разу не виступав із заявами про те, що країна виходить із Північноатлантичного альянсу (НАТО) чи Євросоюзу.

“Не говорив і коли НАТО ухвалювало якесь рішення про військову допомогу Україні. Зрештою всі пакети санкцій ухвалено, зокрема з голосом Угорщини, нікуди від цього не дітися. Тому для Орбана зараз є одна справа, це зберегти свою владу, оскільки угорці б не пробачили йому вихід із НАТО та ЄС. Тому всі ці ігри — тактичні, Орбан розуміє, що захист від Росії — це НАТО. Так само як і ми розуміємо, що після війни нам іншого шляху теж немає, якщо ми хочемо в довгостроковій перспективі захиститися від Росії”, — підсумував Михайло Шейтельман.

"Коментарі" також писали про те, що Україна вистояла черговий найважчий тиждень війни проти Росії. Експерти проаналізували для видання найбільш значущі, з їхньої точки зору, події з 6 по 11 березня, а також її значення в ракурсі російсько-української війни.

Як повідомляв портал "Коментарі, командувач Сухопутними військами генерал-полковник Олександр Сирський вкотре заявив, що силам оборони потрібно продовжувати утримувати позиції в Бахмуті, тим самим максимально виснажуючи сили супротивника. Тим самим ЗСУ виграють час для свого весняного контрнаступу, який вже не за горами.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чотири цілі Росії: куди рухатиметься окупаційна армія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини