Головна Новини Світ Росія Фіни забрали у росіян поїзди: у Москві лютують
commentss НОВИНИ Всі новини

Фіни забрали у росіян поїзди: у Москві лютують

Фінська державна залізнична компанія конфіскувала у Росії поїзди після тривалого процесу переговорів та ультиматумів з боку Москви.

19 грудня 2023, 17:50 comments145758
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Через те, що російська державна компанія не виконала свої зобов’язання перед Фінляндією, остання конфіскувала у Росії чотири поїзди Allegro, які раніше курсували за маршрутом Гельсінкі — Санкт-Петербург.

Фіни забрали у росіян поїзди: у Москві лютують

Швидкісні поїзди Allegro, що курсували між РФ та Фінляндією. Фото з відкритих джерел

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, Фінляндія призупинила рух поїздів з території РФ. Оператором маршруту з Москви до Гельсінкі були "Карельські поїзди" — спільне підприємство Фінської залізниці (VR) та Російських залізничних доріг (РЖД).

Згідно з даними фінського перевізника, російська компанія не повернула взяті кредити та не сплатила податків. Переговори, які тривали півтора року між підприємствами не принесли результатів, а "Карельські поїзди" зіткнулись з банкрутством. Таким чином фінська VR отримала права над підприємством та викупила у банку чотири поїзди.

Натомість у Москві обурені діями Фінляндії. У РЖД заявили, що фінське державне залізничне підприємство нібито діяло не за правилами, а конфіскацію поїздів у Росії назвали "незаконною". РЖД звинувачують у банкрутстві Фінляндію, яка закрила кордони для російських поїздів та обурюються, що фінський перевізник не погодився на умови Москви щодо відкриття кордонів та відновлення маршруту.

"Неодноразові пропозиції РЖД щодо відновлення курсування поїздів Allegro в рамках існуючих домовленостей не були прийняті фінською стороною. Таким чином, протиправні дії VR і фінського керівництва "Карельські поїзди" призвели до банкрутства останнього", - заявили у РЖД.

Поїзди Allegro, які конфіскувала Фінляндія — це високошвидкісні поїзди, які можуть розвивати швидкість до 220 км/год та складаються з семи вагонів. Вони курсували між Гельсінкі та Москвою з 2010 року. Першу урочисту поїздку новими поїздами відкрили президенти Тар'я Галонен і Володимир Путін. Очікується, що після технічного огляду та ремонту поїзди будуть курсувати на внутрішніх маршрутах у Фінляндії у 2025 році.

На початку 2023 року тодішня прем’єрка Фінляндії Санна Марін подала запит до VR, аби передати конфісковані поїзди для України, однак ця угода не була реалізована.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Кремлі відреагували на 12 пакет санкцій проти Росії та заявили про божевілля.

Також "Коментарі" писали про Путіна, який пригрозив Фінляндії російськими військами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Вован

21 грудня 2023, 15:43

Умом рашистскую федерацию не понять, Ничем измерить не получится. Если путька, блин, так сказал, Когда-нибудь да ето случиться.

Ганна

21 грудня 2023, 12:28

Упс. Русня пересідає на імпортозаміщені поїзди. Це зростання позитивне чи негативне?

Ліна

21 грудня 2023, 08:10

Якщо всі перестануть боятися москву...тоді путін перестане нападати на країни! Треба вже зараз робити все наперекір путіну,мати свою думку , а не жити за його вказівками


Новини