Головна Новини Світ Росія Газпром в серпні знизив видобуток газу на 34%
commentss НОВИНИ Всі новини

Газпром в серпні знизив видобуток газу на 34%

Російська енергетична компанія продовжує зменшувати видобуток газу.

7 вересня 2022, 20:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Європейські санкції продовжують впливати на економіку Російської Федерації. За останній місяць літа Росія видобула на 34% менше газу ніж з аналогічним показником минулого року. Про це пише український журналіст та політичний аналітик Роман Шрайк у своєму Telegram каналі.

Газпром в серпні знизив видобуток газу на 34%

Газпром в серпні знизив видобуток газу на 34%. Фото з відкритих джерел

Український політичний оглядач визначив на основі відкритих даних, що Російська Федерація видобула в серпні 2022 року 25,7 млрд кубів газу, тоді як за аналогічний місяць 2021 року було отримано 39 млрд кубів газу. Таким чином зниження видобутку "Газпрому" становить 34%.

Приблизно такі ж результати показує Росія і за попередні літні місяці. В квітні та травні зниження видобутку газу склало 10% та 14% відповідно.

Цікаво також, що загалом у країни далекого зарубіжжя в 2022 році відбулось різке зниження продажів у порівнянні з 2021 роком. Скорочення "Газпрому" склало 57%.

Нещодавно країни ЄС планували поставити верхню ціну на російські енергоресурси, а також усе більше відмовлятись від нафти та газу з РФ. Наразі відомо, що сховища газу Європейського Союзу заповненні на понад 80%.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв, що санкції на російську нафту та нафтопродукти призведуть до значної втрати грошових надходжень до РФ. За оцінками міністра енергетики Германа Галущенко вони будуть сягати мінімум 40%.

Також, "Коментарі" писали про генерального директора "Нафтогаз" Юрія Вітренко, який повідомив, що українська компанія після модернізацій та надходження інвестицій зможе забезпечувати газом європейські країни. Більшість експертів критично поставились до таких заяв.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини