Головна Новини Світ Росія "Газпром" встановив історичний антирекорд: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

"Газпром" встановив історичний антирекорд: деталі

Видобуток "Газпрому" впав до мінімуму за останні 34 роки, відколи існує компанія

6 лютого 2024, 21:59
Поділіться публікацією:

Одна з найбільших російських компаній "Газпром" змушена й надалі скорочувати видобуток газу після того, як більшість країн Європи відмовилися від палива з РФ.

"Газпром" встановив історичний антирекорд: деталі

"Газпром" втрачає видобуток. Фото з відкритих джерел

Як пише видання The Moscow Times, після втрати єдиного великого зовнішнього ринку у Європі, за підсумками 2023 року найбільша газова компанія Росії видобула з надр лише 404 млрд куб. м. газу.

Повідомляється, що у порівнянні з першим роком війни, коли "Газпром" почав заморожувати свердловини та втратив п'яту частину свого видобутку, минулого року обсяги видобутку компанії знизилися ще на 9 млрд куб. м. або 2%.

Зазначається, що у 2023 році обсяги видобутку газу "Газпромом" впали до найнижчого рівня за 34 роки, починаючи з 1990 року, коли було створено компанію.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відомий комік Андрій Лузан назвав правильним кроком плани Верховної Ради ухвалити новий закон, який посилює правила мобілізації в Україні. "Це наша країна, ми не можемо сказати: "Я не буду служити, якщо тут всі крадуть". Тому я краще піду на полігон, "політаю" на дронах, мене це заспокоює. Я це не пропагую, а просто кайфую", — сказав комік.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що військово-політичний оглядач Олександр Коваленко переконаний, що буферна зона на кордоні України з РФ не лише можлива, але й необхідна буде після закінчення активної фази війни. За словами військового аналітика, ідея демілітаризації кордону РФ важлива для забезпечення майбутньої безпеки України на покоління вперед. Олександр Коваленко вважає, що глибина буферної зони має сягати близько 50 км.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини