Головна Новини Світ Росія "Газпром" знову скоротив обсяги транзиту газу через Україну: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

"Газпром" знову скоротив обсяги транзиту газу через Україну: подробиці

Обсяг за добу знизився до 57 млн кубометрів

1 листопада 2021, 18:50
Поділіться публікацією:

Концерн "Газпром" вкотре зменшив кількість транзиту голубого палива через нашу країну. Обсяг за добу знизився до 57 млн кубометрів. Про це інформує в соціальних мережах керівник "Оператора ГТС" Сергій Макогон.

"Газпром" знову скоротив обсяги транзиту газу через Україну: подробиці

Обсяг за добу знизився до 57 млн кубометрів газу (фото з відкритих джерел)

За його словами, не дивлячись на всі обіцянки, обсяг постачання з Росії до Євросоюзу щораз падає. З 1 листопада прокачування голубого палива через нашу країну знову зменшилось до 57 млн кубометрів на добу.

Макогон зазначив, що з 1 жовтня прокачування голубого палива через вітчизняну ГТС впало до 86 млн кубометрів, проте "Газпром" оплачує потужності транзиту цього енергоносія в кількості 109 млн кубометрів. Він вважає, що якщо збережуться жовтневі обсяги прокачування, то російська компанія зменшить постачання до країн  Євроспільноти до кінця травня на приблизно 5 млрд кубометрів голубого палива.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Юрій Вітренко розповів, як Україна зібралася перемагати "Газпром". Стратегія України полягає не в тому, щоб просити гарантії у Німеччині та США по транзиту газу через територію України після запуску "Північного потоку-2", тому що у Києва вже є гіркий досвід Будапештського меморандуму. Тому влада не дуже вірить в такого роду гарантії. 

Юрій Вітренко зазначив, що стратегія України полягає в тому, що держава хоче сподіватися на силу права і саме так досягати успіху.Він додав, сьогодні Україна опинилася в тій ситуації, коли "доводиться наздоганяти", тому що попередня команда "Нафтогазу" мала проблеми з силою права, але зараз є всі передумови говорити про поліпшення наших позицій. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини