Головна Новини Світ Росія Гучні звинувачення Путіна щодо України: що сказав російський диктатор
commentss НОВИНИ Всі новини

Гучні звинувачення Путіна щодо України: що сказав російський диктатор

Україна нібито атакувала Курську атомну електростанцію, вважає російський диктатор Володимир Путін.

22 серпня 2024, 16:10 comments2891
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що Україна нібито намагалася завдати ударів по Курській атомній електростанції. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Гучні звинувачення Путіна щодо України: що сказав російський диктатор

Російський диктатор Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Володимир Путін провів зустріч владою прикордонних областей РФ та не повірив словам губернатора Курської області, що ситуація на АЕС контрольована і все працює в штатному режимі. Російський диктатор заявив, що Україна нібито здійснила спробу атакувати атомну електростанцію.

"Противник намагався сьогодні завдавати ударів вночі по (Курській) атомній електростанції. Міжнародне агентство з атомної енергії поінформоване, вони обіцяють самі приїхати, надіслати фахівців для оцінки ситуації. Сподіваюся, що, кінець кінцем, це буде з їхнього боку зроблено", — заявив Путін.

Представники Курської АЕС та "Росатому" не коментували слова російського диктатора.

Це не вперше Путін, або його поплічники звинувачують Україну в ядерних загрозах. Раніше росіяни заявили, що нібито Україна атакувала Запорізьку АЕС після чого там спалахнула пожежа. Однак, коли фахівці з МАГАТЕ досліджували об’єкт, росіяни заборонили їм відвідувати два приміщення, які постраждали від пожежі. Крім того, МАГАТЕ не виявило жодних уламків дронів про які заявляли росіяни. 

У Центрі протидії дезінформації прокоментували заяви Путіна та вказали, що це "чиста брехня, яка вийшла після провальних заяв росіян про підготовку Україною "ядерної провокації" на курській і Запорізькій АЕС у минулу п‘ятницю".

"Все йде до того, що самі росіяни можуть здійснити цю провокацію і намагатимуться вивести її на міжнародний рівень. Як і казав, загроза ядерної провокації зі сторони РФ цілком реальна, оскільки в справу вже включився особисто Путін", — заявив директор ЦПД Андрій Коваленко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявив, що Україна зрадіє, якщо Росія завдасть ядерного удару.

Також "Коментарі" писали про те, що польський генерал назвав найбільшу ганьбу Росії у сучасній історії. За його словами, Путіну за це має бути соромно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини