Головна Новини Світ Росія Хто зі світових лідерів привітав Путіна з перемогою на "виборах"
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто зі світових лідерів привітав Путіна з перемогою на "виборах"

Володимира Путіна з перемогою на президентських "виборах" у Росії привітали лідери авторитарних країн: Венесуели, Нікарагуа, КНДР та інших держав.

18 березня 2024, 09:35 comments7129
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Центральна виборча комісія РФ оприлюднила результати президентських "виборів" у Росії після 99,52% опрацьованих бюлетенів. За її результатами Путін переміг з рекордним показником в історії РФ — 87% голосів. На ці показники відреагували наближені до Росії диктатори та привітали Путіна з перемогою на "виборах".

Хто зі світових лідерів привітав Путіна з перемогою на "виборах"

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Одним з перших, хто привітав Володимира Путіна з перемогою на "виборах" став президент Венесуели Ніколас Мадуро. Одразу після закриття дільниць Мадуро висловив визнання "виборів" та у традиціях диктаторів подякував російському народу за демократію. 

Наступний президент, який відреагував на переобрання Путіна став лідер Нікарагуа Даніель Ортега. Ортега заявив, що продовження перебування Путіна на посту президента Росії стане "внеском у необхідну стабільність людської спільноти" та додав, що це призведе до добробуту у майбутньому.

Президент Узбекистану Шавкат Мірзійоєв також долучився до когорти тих, хто висловив привітання Путіну вказавши, що його перемога була переконливою, а російський народ показав свою довіру. Крім того, вітання також надійшли від президента Таджикистану Емомалі Рахмона, президента Болівії Луїс Арсе, президента Гондурасу Сіомара Кастро, прем'єра М'янми Мін Аун Хлайн та лідера КНДР Кім Чен Ина. Ймовірно, згодом Путіна також привітає його поплічник президент Білорусі Олександр Лукашенко.

Загалом, Путіна на "виборах" президента Росії привітали всього вісім лідерів держав: Венесуели, Нікарагуа, Узбекистану, Таджикистану, КНДР, Болівії, М'янми та Гондурасу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що більшість світових лідерів розкритикували процес виборів у Росії та заявили, що не збиратимуться вітати Путіна з переобранням.

Також "Коментарі" писали, що Буданов відреагував на перемогу Путіна на "виборах" в Росії та назвав російського диктатора слабаком.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини