Головна Новини Світ Росія Хто зрежисував заколот Пригожина – чи можливе нове повстання проти Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто зрежисував заколот Пригожина – чи можливе нове повстання проти Путіна

Якщо відбудеться бунт нижніх "шарів" російської армії, він буде абсолютно нещадний і безжальний

31 липня 2023, 09:40
Поділіться публікацією:

Після заколоту Пригожина думки експертів розділилися. Одні вважають, що заколот виявився постановним і тепер режиму Путіна нічого не загрожує, адже він лише зміцнився. Інші схиляються до думки, що справжній, а не постановочний бунт усередині російської армії ще попереду. Чи справді найгірше для путінського режиму ще попереду? Хто може повстати проти Путіна та його оточення? Портал "Коментарі" розбирався в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Хто зрежисував заколот Пригожина – чи можливе нове повстання проти Путіна

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Зараз у російській армії відбувається тотальна зачистка

Військовий експерт Дмитро Снєгірьов в ефірі телеканалу "Еспресо" заявив, що заколоту, який нібито організував і провів ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин насправді не було. Тому що російські спецслужби від самого початку знали сценарій цього заколоту, вони його зрежисували. Самому Путіну знадобився цей так званий бунт для чисток в армії – знищення реальної військової опозиції щодо нього самого.

"Зараз у російській армії відбувається тотальна зачистка, яка нагадує 1937-39 роки. Тобто зміна практично всього російського генералітету", — вважає військовий експерт.

Дмитро Снєгірьов називає появу Євгена Пригожина на форумі "Росія – Африка" не випадковістю, а скоріше закономірністю. Це свого роду послання африканським державам, що РФ представлятиме свою присутність використовуючи ПВК "Вагнер" та інші ПВК, які на території РФ юридично заборонені.

Щоб керувати новим бунтом, потрібна фігура якогось Врангеля, Колчака чи щось таке

Водночас кандидат психологічних наук Дмитро Попов упевнений, що повстання проти господаря Кремля Володимира Путіна цілком можливе, і стояти за ним можуть як генерали, так і нижчі лави російської армії.

"Я думаю, що це може бути якийсь чорний лебідь з військових. Чесно, я бачу когось із генералів. Я думав, що на цю роль може підійти генерал Попов. Це не білогвардійський, а саме російський офіцер: теж прогнозований, теж зі своїми поняттями, кровожерливий у бік України, готовий Україну знести і знищити. Однак це людина, яка мала авторитет у своїй армії. Коли його змістили, я очікував, що можливо щось станеться", – вважає експерт.

Однак генерал Попов "канув у лету, і не відомо, де він і що він". На думку Дмитра Попова, рано чи пізно, в РФ все ж таки з'явиться постать, здатна очолити такий бунт.

Експерт упевнений, що нещадним бунт буде лише в тому випадку, якщо його просуватимуть російські військові з нижчих верств, але в цьому випадку має бути все одно офіцер, який його очолить.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому цьогорічна війна точно не закінчиться – чим відповісти РФ на кроки з мобілізації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини