Головна Новини Світ Росія ISW: Кремль намагається приховати масштабні втрати техніки на війні
commentss НОВИНИ Всі новини

ISW: Кремль намагається приховати масштабні втрати техніки на війні

Росія готується до затяжної війни в Україні, але продовжує приховувати масштаби втрат

10 лютого 2023, 07:25 comments1680
Поділіться публікацією:

Кремль продовжує вживати заходів щодо поступової підготовки оборонно-промислової бази Росії до затяжної війни в Україні, приховуючи масштаби втрат. Як передає видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

ISW: Кремль намагається приховати масштабні втрати техніки на війні

РФ намагається приховати масштабні втрати техніки на війні. Фото: Getty Images

Президент Росії Володимир Путін 9 лютого провів засідання наглядової ради Агентства стратегічних ініціатив та доручив агентству надати підтримку суб'єктам федерації у розвитку виробництва безпілотних авіаційних комплексів.

Заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв відвідав танковий завод в Омській області 9 лютого і заявив, що Росії необхідно збільшити виробництво різних озброєнь, у тому числі сучасних танків у відповідь на західну військову допомогу Україні.

Раніше Oryx повідомила, що російські війська втратили 1012 танків в Україні, а ще 546 танків було захоплено українськими військами. Ці сукупні втрати становлять приблизно половину танків, які російські війська направили до України на початку вторгнення.

Півтори тисячі танків достатньо для оснащення понад 15 танкових полків чи бригад чи близько 150 батальйонно-тактичних груп.

На думку аналітиків, російським військовим необхідно швидко поповнити ці втрати у танках, щоб зберегти здатність вести великомасштабні механізовані маневрені бойові дії напередодні ймовірного збільшення темпів наступальних операцій на сході України. Медведєв, ймовірно, сформулював свої заклики до збільшення виробництва як відповідь на західну військову допомогу, щоб приховати той факт, що суттєві втрати військової техніки викликають необхідність збільшення виробництва.

"Зусилля Кремля щодо поступової підготовки оборонно-промислової бази Росії до затяжної війни, уникаючи при цьому ширшої мобілізації російської економіки, як і раніше, несумісні з масштабами війни, яку російські військові ведуть в Україні, і масштабами втрат російської військової техніки", — зазначають експерти. .

Читайте також на порталі "Коментарі" — як Кремль готує великий наступ на Україну — що варто чекати в найближчому майбутньому.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Путіна прокоментували готовність Заходу поставити Україні винищувачі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини