Головна Новини Світ Росія Кадиров пригрозив російським ультранаціоналістам: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Кадиров пригрозив російським ультранаціоналістам: що сталося

Аналітики ISW зазначають, що Кадиров пригрозив російським ультранаціоналістам після атаки на "Крокус"

25 березня 2024, 08:00 comments1298
Поділіться публікацією:

Глава Чечні Рамзан Кадиров висловив стурбованість через реакцію російських ультранаціоналістів на напад на "Крокус Сіті Холл". Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому огляді Інститут вивчення війни (ISW).

Кадиров пригрозив російським ультранаціоналістам: що сталося

Рамзан Кадиров. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики зазначають, що глава Чечні вважає, що масштаб атаки "набагато більший і глибший", ніж сама атака, оскільки вороги Росії намагаються підірвати Росію, пропагуючи націоналізм.

Рамзан Кадиров заявив, що Росія завжди була багатонаціональною та багатоконфесійною країною, але "лжепатріоти" намагаються грати на емоціях людей і "закликають до фашистських методів". Він також погрожував "короткою розмовою" з розпалювачами міжнаціонального конфлікту.

Експерти ISW припускають, що Кадиров звертався до російських ультранаціоналістів, які використали напад на "Крокус Сіті Холл", щоб висловити ворожість до неетнічних російських меншин та мігрантів у Росії.

Аналітики нагадують, що Рамзан Кадиров був у центрі гучних міжетнічних і релігійних скандалів, що, ймовірно, завадило його спробам балансувати між відстоюванням ісламських цінностей Чечні і підтримкою все більш ультранаціоналістичного Кремля.

Зазначимо, у місті Красногірськ у Підмосков'ї стався теракт у ТЦ "Крокус Сіті Холл", де під час стрілянини та пожежі загинули десятки людей. Головне управління розвідки Міноборони України впевнене, що за тим, що сталося, стоять російські спецслужби, які діяли за особистим розпорядженням диктатора Володимира Путіна. У подібному ключі висловилося наше МЗС, припустивши, що таким чином путінський режим хоче підвищити антиукраїнську істерію в російському суспільстві, створити умови для посилення мобілізації, дискредитувати Україну в очах міжнародної спільноти. Що можна сказати про теракт, його можливі виконавці та наслідки на даний момент? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини