Головна Новини Світ Росія Кадиров створює новий батальйон: що відомо про нових "чеченських добровольців"
commentss НОВИНИ Всі новини

Кадиров створює новий батальйон: що відомо про нових "чеченських добровольців"

Кадиров оголосив про формування батальйону імені Шейха Мансура

25 жовтня 2023, 19:12
Поділіться публікацією:

Глава Чечні Рамзан Кадиров заявив про формування свого нового батальйону, його найманці будуть воювати у складі російської армії.  Нове військове формування отримає назву честь Шейха Мансура. Про це повідомляють російські пропагандистські ЗМІ

Кадиров створює новий батальйон: що відомо про нових "чеченських добровольців"

Рамзан Кадиров (фото з відкритих джерел

"Завершується формування нового батальйону Міноборони РФ, який носитиме ім'я шейха Мансура, видатного представника чеченського народу, першого імаму Кавказу. Я відвідав будівельний майданчик у місті Гудермесі, де ведеться будівництво та реконструкція військового об'єкта для розміщення особового складу батальйону", – похвалився Кадиров.

За словами громадського діяча з Республіки Ічкерія Муси Ломаєва, розхвалені загини "Ахмат" не показали ніяких успіхів на фронті. Тож Кадиров хоче створити  новий підрозділ, щоб реабілітуватися в очах Путіна.

Окрім цього, деякі російські "воєнкори" обурилися таким рішенням Кадирова щодо назви батальйону іменем Шейха Мансура. Адже він усе своє життя боровся проти Російської імперії.

Відомо, що Шейх Мансур –  чеченський релігійний та військово-політичний лідер кінця XVIII ст. Він боровся за незалежність народів Кавказу, зокрема, підняв чеченський народ на боротьбу проти Російської імперії.

Росіяни взяли його у полон влітку 1791 року та засудили до довічного ув'язнення в Шліссельбурзькій фортеці. Відтак, він у тюрмі у віці 31 року.

Варто зазначити, що батальйон імені Шейха Мансура – вже воює на боці України проти російських загарбників з 2014 року. Саме тоді було створено цей підрозділ. До нього входять переважно військові Ічкерії, які воювали проти окупантів РФ, але були змушені покинути свою батьківщину після другої чеченської війни на початку 2000-х років.

Бійці підрозділу брали участь у боях на Донбасі у 2014–2015 роках, у боях за Київ та боях за Бахмут.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Кадиров розкритикував "ікону" рашистів



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини