Головна Новини Світ Росія Казахстанські політики відправили до Держдуми РФ шоколад із мапою на обгортці, щоб показати росіянам кордони своєї країни
commentss НОВИНИ Всі новини

Казахстанські політики відправили до Держдуми РФ шоколад із мапою на обгортці, щоб показати росіянам кордони своєї країни

Ефектний "солодкий" хід послужить доповненням до дипломатичної ноті протесту казахів

30 грудня 2020, 13:30
Поділіться публікацією:

Казахські політики відправили депутатам Держдуми РФ шоколад з картою Казахстану, щоб показати їм кордони держави. Про це йдеться в повідомленні голови НПК (Народна партія Казахстану) Айкина Конурова на його сторінці в Facebook.

Казахстанські політики відправили до Держдуми РФ шоколад із мапою на обгортці, щоб показати росіянам кордони своєї країни

Ось такий солодкий протест Казахстан висловить РФ. Скрін із відео

"Нехай якщо вони не змогли з якихось причин вивчити географію та історію за підручниками, то може бути зможуть доповнити свої знання по упаковках від нашого шоколаду!" — написав Конуров на своїй сторінці в Facebook.

Члени Народної партії Казахстану, кандидати в Мажиліс (парламент Казахстану), пропонують відправляти шоколад в Держдуму у відповідь на висловлювання її депутатів про приналежність частини територій Казахстану Росії.

Скандал між Росією і Казахстаном розгорівся після того, як 10 грудня в ефірі "Першого каналу" голова комітету Держдуми з освіти і науки, депутат від "Єдиної Росії" В'ячеслав Ніконов заявив:

"Казахстану просто не існувало, Північний Казахстан взагалі не був заселений. Вони існували, але набагато південніше. І, власне, територія Казахстану — це великий подарунок з боку Росії і Радянського Союзу".

Потім депутат Держдуми Євген Федоров заговорив про "відновлення єдиної держави з Казахстаном".

МЗС Казахстану у відповідь вручив тимчасовому повіреному в справах Росії Олександру Комарову ноту протесту після виступів депутатів. На засіданні парламенту 23 грудня міністр закордонних справ Казахстану назвав висловлювання депутатів "маренням" і сказав, що ця заява "не є офіційною позицією" Росії.

Крім того, висловлювання російських депутатів викликало хвилю протестних акцій як у самому Казахстані, так і серед казахстанської діаспори за кордоном.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

narod Kazahstana

10 січня 2021, 00:04

Казахи - молодцы!!! а вот русские подонки совсем ох***ли, эти твари кем себя считают? ублюдки, ведь придёт время - все по берёзам висеть будут. ждите, ублюдки. а Казахам - респект и уважуха! Молодцы!


Новини