Головна Новини Світ Росія Китай буде "у свій спосіб" сприяти переговорам між Україною та Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай буде "у свій спосіб" сприяти переговорам між Україною та Росією

Минулого року Пекін представив свій "мирний" план щодо України з 12 пунктів

29 березня 2024, 20:05
Поділіться публікацією:

У Пекіні висловили чітку та послідовну позицію Китаю щодо ситуації в Україні та будуть сприяти миру у свій власний спосіб. Про це заявив речник МЗС КНР Лінь Цзянь.

Китай буде "у свій спосіб" сприяти переговорам між Україною та Росією

Речник МЗС КНР Лінь Цзянь (фото з відкритих джерел)

Він вкотре заявив, позиція Китаю щодо української кризи є послідовною і чіткою.

"Ми завжди були віддані конструктивній ролі у досягненні припинення вогню, зупинці бойових дій і політичному врегулюванні кризи, і ми будемо продовжувати переконувати в необхідності миру і сприяти переговорам у свій спосіб, щоб просунути якнайшвидше політичне врегулювання кризи", — сказав він.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Лавров захопився мирним планом Китаю та наїхав на Пентагон. Сергій Лавров заявив, що Росія схвалює план Китаю щодо припинення бойових дій в Україні та встановлення миру. Більше того, він назвав усі пропозиції Пекіна "здоровими" та правильними.

 Насамперед міністру закордонних справ країни-агресора сподобалася пропозиція Китаю зняти всі західні санкції з Росії. Також у Москві підтримують ідею забезпечити безпеку всіх сторін конфлікту. При цьому Лавров наголосив, що Пекін запропонував набір тез, щоб врегулювати військовий конфлікт, і щоб втілити їх у життя, потрібні переговори. Водночас глава МЗС країни-агресора додав, що на них також потрібно буде обговорити нові "реалії на землі". Крім того, за його словами, Росія не вестиме переговорів зі Сполученими Штатами щодо війни в Україні доти, доки Пентагон не перестане називати Російську Федерацію ворогом. За його словами, із США неможливо вести переговори, поки їхнє міністерство оборони надає Києву зброю для війни з РФ.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини