Головна Новини Світ Росія Китайські компанії захоплюють ринок РФ: опис ситуації мовою цифр
commentss НОВИНИ Всі новини

Китайські компанії захоплюють ринок РФ: опис ситуації мовою цифр

Китайці зареєстрували третину нових російських компаній у поточному році

3 жовтня 2024, 22:13
Поділіться публікацією:

За 9 місяців цього року кількість зареєстрованих у Росії компаній зі співвласниками з Китаю зросла на 32%.

Китайські компанії захоплюють ринок РФ: опис ситуації мовою цифр

Китай посилює вплив на економіку РФ. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє "Коммерсантъ", частка китайського бізнесу в загальній кількості нових реєстрацій компаній в РФ зросла з 13% у 2021 році до 34% у 2024 році. Щомісячна кількість реєстрацій у 4 рази перевищила рівень 2021 року.

Як зазначає видання, у результаті Китай вийшов на перше місце серед іноземних учасників російського ринку, майже на третину обігнавши білоруських підприємців. Також у 2021-23 роках виручка компаній за участю підприємців із Китаю зросла майже у 3 рази. У секторі торгівлі автотранспортом за аналогічний період показник збільшився в 5,1 рази, забезпечивши 43% усієї виручки китайського бізнесу в Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники продовжують наступати на Покровському напрямку та дедалі ближче підбираються до міста Селидове. Як повідомив лейтенант ЗСУ із позивним "Алекс", ворог наблизився до Селидового з півдня та може створити велику загрозу ЗСУ у місті. "Армія РФ просунулася на півдні і закріпилася у посадках. Прямо звідти 1-1,5 км до міста, що створює велику загрозу для захисників Селидового", — повідомив лейтенант ЗСУ з позивним "Алекс".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що речник федерального уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт прокоментував чутки про готовність канцлера Олафа Шольца зателефонувати російському диктатору Володимиру Путіну. "Канцлер неодноразово зазначав, що зробив би це знову, якби це мало сенс", — пояснив речник уряду Німеччини. Він також нагадав, що востаннє телефонна розмова між Шольцом і Путіним відбулася у грудні 2022 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.kommersant.ru/

Новини