Головна Новини Світ Росія КНДР, Китай і Росія зміцнюють співпрацю: стали відомі нові подробиці та небезпечні висновки
commentss НОВИНИ Всі новини

КНДР, Китай і Росія зміцнюють співпрацю: стали відомі нові подробиці та небезпечні висновки

Північна Корея активно готується до завойовницької війни

9 листопада 2023, 20:56
Поділіться публікацією:

Спілка  Північної Кореї, Росії та Китаю може призвести  до посилення  ядерного арсеналу  Пхеньяна. Це відбудеться  за рахунок  постачання плутонію і високозбагаченого урану, які  необхідні для виробництва ядерних бомб. І цим занепокоєні  на Заході, інформує  Financial Times.

КНДР, Китай і Росія зміцнюють співпрацю: стали відомі нові подробиці та небезпечні висновки

Союз Росії, КНДР і Китаю (фото з відкритих джерел)

Як заявляє  екс- керівник Національної ядерної дослідницької лабораторії  США в Лос-Аламосі Зігфрід Хекер, немає  ніякої  технічної перешкоди, аби  РФ  відправила 100 або навіть 1000 кілограмів плутонію до Північної Кореї.

Ще в статті  нагадують,  що після  тог, як відбулась особиста  зустріч  глав КНДР Кім Чен Ина та РФ Володимира Путіна , влада Північної  Кореї  переправила  до  РФ  майже 1000 контейнерів з військовою технікою і боєприпасами, які  режим Путіна  використовуватиме під час   військового вторгнення  в Україну. В обмін на це, як стверджує співробітник Ради національної безпеки США Джон Кірбі,  Північна Корея   має бажання  отримати від  РФ  "винищувачі, ракети класу "земля-повітря", бронетехніку, обладнання для виробництва балістичних ракет".

Насторожені на Заході і тим, що тепер сам Кім  використовує заступництво  Китаю. Як стверджують експерти, "Пекін розуміє, що він, ймовірно, у найближчі десятиліття перебуватиме у конфлікті з США і тому готовий підтримати Пхеньян та просити дуже мало натомість".

З огляду на вище викладене,  на Заході росте стурбованість з приводу того, що КНДР прискорюватиме  реалізацію  власної ядерної програми. Фахівці пояснили прагнення  диктатора КНДР   швидкою підготовкою до війни та до того, щоб  завоювати  південь. Ця  майбутня агресія   буде ставати  якнайбільш  очевидною протягом наступних 10 або 15 років,  стверджують  експерти.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, яку позицію займуть Іран, Китай та Північна КореяЗа словами аналітика Інституту вивчення війни (ISW) Аміна Солтані, вже в жовтні Іран зможе продавати Росії балістичні ракети Fateh-110 і Zolfaghar, оскільки закінчується термін ООН, що забороняє подібне резолюцією. В обмін Тегеран може просити Москву отримати літаки Су-35, системи ППО С-400, допомогу з космічної, ракетної, ядерної програмами тощо. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини