Головна Новини Світ Росія КНДР прагне створити ядерну тріаду: чи дасть Путін Ину все необхідне в обмін на зброю
commentss НОВИНИ Всі новини

КНДР прагне створити ядерну тріаду: чи дасть Путін Ину все необхідне в обмін на зброю

КНДР хоче з допомогою Росії створити ядерну тріаду, сказав в ефірі Freedom експерт з нацбезпеки Віктор Ягун

19 червня 2024, 13:34
Поділіться публікацією:

Партнерство між кремлівським диктатором Володимиром Путіним і Кім Чен Ином ґрунтується на взаємних інтересах: Москві потрібні поставки озброєнь від Пхеньяну для війни з Україною, а Північна Корея потребує допомоги Росії для створення ядерної тріади, вважає генерал-майор запасу СБУ, експерт з нацбезпеки Віктор Ягун.

КНДР прагне створити ядерну тріаду: чи дасть Путін Ину все необхідне в обмін на зброю

Путін і Кім Чен Ин

За його словами, Пхеньян, дійсно, прагне створити ядерну тріаду. Зараз Північна Корея має лише ядерні боєголовки та ракети. Для повноцінної тріади їй потрібні засоби доставки, здатні дістатися до території США, щоб тримати їх у напрузі, відзначає експерт. За його словами, це може бути атомний підводний човен з ядерними ракетами, і таку технологію може надати лише Росія, яка вже має досвід передачі подібних технологій Індії. Якщо Північна Корея отримає таку можливість, це стане серйозною загрозою для міжнародної безпеки, підкреслив Ягун.

Він зазначив, що хоча Північна Корея може самостійно побудувати підводний човен, їй потрібна технологія малого реактора для нього. Ягун також підкреслив, що Росія може піти на цей крок через гостру потребу в північнокорейських боєприпасах для війни проти України.

Як каже експерт, Росії насправді дуже необхідні боєприпаси, і Північна Корея активно їх надає, працюючи навіть у нічні зміни. За приблизними підрахунками, Північна Корея вже поставила в Росію мільйон снарядів, що більше, ніж спільні поставки Європи та США для України. Він також припустив, що Північна Корея, швидше за все, отримає бажане від Росії, оскільки світова спільнота має обмежені важелі впливу на ці країни.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Путін і Кім Чен Ин у Пхеньяні підписали угоду про "всеосяжне стратегічне партнерство" між країнами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини