Головна Новини Світ Росія Коли Путін визнає Донбас "офіційно своїм" - прогноз експерта
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли Путін визнає Донбас "офіційно своїм" - прогноз експерта

РФ час від часу починає говорити про можливе приєднання

17 лютого 2021, 05:00 comments2058
Поділіться публікацією:

Глава української делегації у ТКГ Леонід Кравчук заявив, що Росія має намір інтегрувати окремі райони Донецької і Луганської областей до свого складу. Але РФ не зробить такий крок, розповів "Коментарям" науковий директор Фонду "Демократичні ініціативи" Олексій Гарань.

Коли Путін визнає Донбас "офіційно своїм" - прогноз експерта

Фото з відкритих джерел

У Російській Федерації періодично лунають заяви про включення ОРДЛО до складу РФ. А головний редактор RT Маргарита Симоньян про це говорила і під час недавнього форуму в Донецьку, і після.

"Але Росія не піде на це, — впевнений експерт. — Такий крок — програшна для неї ситуація. Світовою спільнотою це буде розглядатися як пряма анексія. З подальшими санкціями. Росії куди вигідніше використовувати ситуацію для торгів. Офіційна позиція Кремля — це території України, але їй потрібно надати особливий статус — відповідно до Мінських угод, як їх бачить РФ. Яка, між іншим, до цих пір офіційне не визнала т.зв. "ДНР" і "ЛНР". Їй вигідно утримувати ситуацію в підвішеному стані".

Гарань нагадує, що протягом багатьох років РФ так робила з Абхазією і Південною Осетією. Формально визнала їх лише після російсько-грузинської війни. Досить поширена тактика в таких випадках.

"Тож — все залишиться в підвішеному стані. При цьому Росія і далі продовжить здійснювати реальний контроль над окупованою частиною Донбасу, — каже експерт. — Це відзначено і в останній резолюції Європарламенту. Але з формальної точки зору російська влада продовжать політику — визнаємо ОРДЛО частиною України, але давайте їм особливий статус. Періодично будуть закидати ідеї — а ось ми як приєднаємо! Але лише як спосіб тиску".

Хоч, додає Гарань, виходячи з реальної політики, РФ фактично проводить інтеграцію цих територій, щоб прив'язати до себе ще більше, не несучи відповідальності за соціально-економічну ситуацію на окупованому Донбасі, яка продовжує погіршуватися.

Нагадаємо, Крим перетворюється у велику військову базу. Експерти спрогнозували, що буде далі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Женя

17 лютого 2021, 17:05

У России и так сейчас международный авторитет не ахти https://kosatka.media/uk/category/gaz/news/smi-ssha-i-germaniya-nachali-peregovory-po-severnomu-potoku-2

просто наблюдатель

17 лютого 2021, 07:58

Предлагаю.Украина обращается к США и Евросоюзу.Вы принимаете нас в Евросоюз и НАТО,а мы отказываемся от Крыма и Донбасса.И бесконечная проблема решена

иван

17 лютого 2021, 07:36

донбасс потерян для украины. люди не забудут бомбежки и блокады. западэнская идентичность для донбасса отвратительна.

Правдоруб

17 лютого 2021, 05:32

Как бы Путина (России) на Донбассе (нет), возражать он не будет, значит: Ввести миротворческие войска на границу и взять в оцепление всю оккупированную территорию и действовать...


Новини