Головна Новини Світ Росія Командувач ВМФ РФ збрехав Путіну: скільки у Росії кораблів насправді
commentss НОВИНИ Всі новини

Командувач ВМФ РФ збрехав Путіну: скільки у Росії кораблів насправді

Російський адмірал Олександр Моїсеєв заявив Путіну про участь у навчаннях 400 кораблів. Однак експерти називають значно меншу кількість російських кораблів.

12 вересня 2024, 08:55 comments1474
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Російський диктатор Володимир Путін взяв участь у відкритті військово-морських навчань, які в РФ назвали найбільшими за останні 30 років. Головнокомандувач ВМФ Росії адмірал Олександр Моїсеєв доповів Путіну про участь понад 400 кораблів та суден у навчаннях. Однак експерти вважають, що російський адмірал збрехав і фактично флот РФ вдвічі менший.

Командувач ВМФ РФ збрехав Путіну: скільки у Росії кораблів насправді

Адмірал ВМФ Росії Олександр Моїсеєв. Фото з відкритих джерел

У Міноборони РФ повідомили, що для військових навчань "Океан" буду розгорнуто близько 400 кораблів в акваторіях Тихого та Північного Льодовитого океанів, Середземного, Каспійського та Балтійського морів. Перелік враховує бойові кораблі та судна допоміжного флоту. Також заявлено, що у навчаннях беруть участь понад 120 літаків та гелікоптерів, 7 тис. одиниць іншого озброєння та 90 тис. солдатів.

Як вказує видання "Агенство", попри заявлену кількість кораблів, поточний флот РФ має менше ніж 400 кораблів. Згідно з даними Global Naval Powers Ranking-2024, флот РФ має у своєму активі 265 кораблів, патрульних катерів та човнів, а оцінки ресурсу RussiaShips.info вказують, що Росія має 299 кораблів та підводних човнів.

Чорноморський флот РФ не буде брати участі у військово-морських навчаннях. Згідно з RussiaShips.info, це 50 кораблів та підводних човнів. Крім того, до початку повномасштабного вторгнення Росія перекинула шість великих десантних кораблів Балтійського та Північного флотів до Чорного моря, які також не будуть залучені у навчаннях "Океан". А один з цих кораблів — "Мінськ", було знищено.

Таким чином, насправді у військово-морських навчаннях РФ можуть взяти участь близько 200 кораблів та підводних човнів, але скільки з них можуть реально вийти в море, залишається незрозумілим.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Путін під час промови на відкритті навчань "Океан" звинуватив США у старті перегонів озброєнь.

Також "Коментарі" писали про український рух опору, який знайшов заховані російські кораблі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини