Головна Новини Світ Росія Кому адресовані нові погрози Медведєва – причому тут розпад Росії та ядерний шантаж
commentss НОВИНИ Всі новини

Кому адресовані нові погрози Медведєва – причому тут розпад Росії та ядерний шантаж

Провали Росії в Україні змушують Медведєва і компанію робити абсурдні заяви, а для світу це урок, якого він не засвоїв, коли розпався СРСР

5 вересня 2022, 15:07 comments2404
Поділіться публікацією:

Заступник секретаря Ради безпеки Росії екс-президент Дмитро Медведєв вискочив з черговою гучною заявою. Він звинуватив США та їхніх союзників у спробі спровокувати розпад РФ. І попередив, що такі спроби можуть призвести до "кінця світу". Що стоїть за наскоками, що почастішали, з боку Медведєва на Захід загалом і Україну зокрема? Якою є ймовірність розпаду Росії після завершення війни в Україні? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Кому адресовані нові погрози Медведєва – причому тут розпад Росії та ядерний шантаж

Дмитро Медведєв. Фото з відкритих джерел

Заяви Медведєва розраховані на внутрішню аудиторію – для України та Заходу вони байдужі

Політолог, професор кафедри міжнародних відносин НАУ Максим Ялі звертає увагу, що чим гірша ситуація для РФ на фронтах, чим менше успіхів росіян там, чим більше ЗСУ завдають їм поразок, тим частіше з'являються заяви, подібні до медведівських.

"І звучать вони вже не лише від пропагандистів, а й від топ-чиновників Росії. Це говорить про те, що країна-агресор нарешті усвідомила провал планів щодо України. Бліцкриг не вдався, українська армія зміцнилася новітнім озброєнням і розпочала контрнаступальні події. А санкції, що посилюються, вже найближчими місяцями дадуть свій негативний ефект для російської економіки", – прогнозує політолог.

На його думку, заяви на кшталт того, що періодично робить Медведєв, направлені насамперед на внутрішню аудиторію.

"Захід та Україна ніяк на них не реагують. І не піддаються навіть ядерному шантажу, який Росія продовжує здійснювати на Запорізькій АЕС, – наголошує Максим Ялі. – Мета подібних заяв – розпалювання ненависті до України та Заходу, за рахунок чого протягом багатьох років досягається згуртованість російського суспільства навколо влади".

Щодо можливого розпаду РФ після поразки в Україні, то він практично неминучий, упевнений експерт.

"Думаю, відбудеться він у результаті громадянського протистояння, після того, як залишки армії, яка воювала в Україні, повернуться додому. Озлоблені тим, що їх – без необхідного обмундирування, спорядження, постачання – кидали на амбразуру добре укріплених українських збройних сил. Або залишали в такому ж положенні при наступі ЗСУ. Саме ці повернені дадуть поштовх до зіткнень громадянського суспільства, більш ніж ймовірних на тлі невідворотної в середньостроковій перспективі економічної кризи в РФ. За умови збереження санкцій і навіть їх посилення все більш ймовірної відмови Заходу від російських нафти і газу, що неможливо буде компенсувати. Адже саме ці енергоресурси є основним джерелом наповнення російського держбюджету", – акцентує Максим Ялі.

Все це, продовжує він, призводитиме до скорочення соцвиплат, зростання цін і безробіття, зниження зарплат, асортименту продукції, рівня життя в цілому.

"Зрештою, саме поразка РФ в Україні стане тією сірником, яка розпалить полум'я цивільного протистояння в самій країні-агресорі, – пророкує політолог. – Поразка та погіршення соціально-економічних умов російський народ не пробачить. Приклад тому – поразка у Першій світовій війні, після якої внаслідок перевороту впала Російська Імперія".

Росіяни використовують ядерну зброю для терору та шантажу

Політичний аналітик, PR-експерт Олександр Солонько наголошує, що Росія – це досі фактично імперія, яка поневолила значну кількість народів.

"Розпад СРСР, на жаль, не став її повним крахом. Захід помилився, вважаючи, що зможе співіснувати з росіянами за зрозумілими, цивілізованими правилами гри", – зазначає аналітик.

Вони закликає зрозуміти, що існування Росії у тих межах, у тому форматі, у тому пристрої, що зараз, означатиме постійну загрозу як для нас, так і для всієї Європи.

"Усе ускладнюється тим, що потрібно вирішувати питання ядерного роззброєння РФ. Адже росіяни використовують ядерну зброю для терору та шантажу, – наголошує Олександр Солонько. – Щодо термінів та якогось сценарію розпаду Росії, вважаю, мало хто зараз має якийсь приблизно реалістичний прогноз. Але думати над цим треба вже зараз".

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України прямо натякнув на звільнення Криму: коли це може статися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

5 вересня 2022, 14:26

Народам, поневолених Московією, варто ставати самостійними. Це дасть змогу уникнути приниження і потрапляння в боргову кибалу до української клептократії. РФ і за сто років не виплатить репарації, які в Україні будуть розкрадати. Ще й терпіти болісні приниження, років з триста.


Новини